Egészség hírek

Személyreszabott beültetés – Új segítség meddő pároknak?

Személyreszabott beültetés – Új segítség meddő pároknak?

Sajnálatos tény: ma Magyarországon 150 ezer meddő pár él. Ennek több oka is van, az azonban nem kérdés, hogy segítségre van szükségük. Folyamatban van azonban egy új, diagnosztikai eljárás kidolgozása, mellyel az embrióbeültetési protokoll személyre szabható.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->

Hazánkban az utóbbi években sajnálatosan megnőtt azon párok száma, akik hosszú ideje hiába próbálkoznak gyermekvállalással. A társadalmi változások miatt a szülés egyre későbbi életkorra tolódik, s ilyenkor a termékenység már nem a legjobb.

Magyarországon 150 ezer meddő pár él jelenleg, akik számára a mesterséges megtermékenyítés jelenthet megoldást – ezen belül is a lombikbébi program, melynek lényege a laboratóriumi körülmények között előállított embrió beültetése az anyaméhbe.

Nagyon sok pár vár hiába gyermekre - a mesterséges megtermékenyítésben bízhatnak

Nagyon sok pár vár hiába gyermekre - a mesterséges megtermékenyítésben bízhatnak

Ám a sikeressége csupán 25 és 35 százalék közötti, egy beültetési ciklusra.

Az embrióbeültetés hatékonyságát hivatott javítani az a StartUp projekt, melyet a Digital Factory Zrt. mentorált. 

2016. augusztus elsején indult el a Quantabio Kft. „Perfect Time: Géndiagnosztikai Algoritmus a születendő babákért” című projekt megvalósítása, melyhez Quantbio Kft. 79 220 575 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 85%-os támogatás intenzitással a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat III. alprogramján.

A cél a beültetés hatékonyságát komplex adatelemzési algoritmussal javítani.

Az ugyanis, mennyire lesz sikeres egy embrió beültetés, több dolgon is múlik: egyik legfontosabb a méhnyálkahártya állapota. Nemzetközi szinten végzett felmérések szerint az esetek 20 százalékában időben eltolódhat a méhnyálkahártya befogadóképessége, s ezt csak részben lehet kimutatni.

A szóban forgó új fejlesztés célja olyan diagnosztikai eljárást kidolgozni, mely segítségével a klinikus képes lesz személyre szabni az embrióbeültetési protokollt.

Ennek érdekében mérik a biomarkereket és komplexen elemzik az adatokat – a módszerrel olyan klinikai döntéshozatali algoritmust alakítanak ki, amellyel az orvos személyre szabhatja a kezelési sémát – az embrió beültetése a lehető legoptimálisabb időpontban végezhető el.

A módszer még klinikai tesztelés alatt áll, s ha ez sikeres lesz, elkezdődhet a termék, illetve szolgáltatás nemzetközi téren történő előállítása is.


A rendszerrel integrálhatóak lesznek a több platformon előállított adatok, miközben az egészségügyi- és személyes adatok nem kerülnek veszélybe.

Védik és elkülönítve kezelik azokat, de a klinikus minden segítséget megkap az elemzés által.

A mesterséges megtermékenyítés hatékonyságát a beteg adatainak rendszerezésével, valamint a döntéshozatal elősegítésével igyekeznek elérni, majd pedig a legjobb hatékonyságú eljárásokat átültetni a gyakorlatba.

A projektről ITT videó és bővebb információ is megtalálható.

B.A.

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

Ezért ne hagyj ki egy étkezést se!

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az étkezésnél milyen fontos a rendszeresség. Nem hiába, hiszen számos káros hatása lehet.
Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Brad Pitt odáig van Jennifer Anistonért?

Friss információk szerint a színész már nagyon bánja, hogy elhagyta egykor kedvesét, a Jóbarátok sztárját.   
Sminklemosás, méregtelenítés természetes módon

Sminklemosás, méregtelenítés természetes...

Az arcunkra kent festéket, alapozót minden este el kell távolítanunk. Ezt többnyire valamilyen arctejjel vagy tonikkal tesszük meg. Ha azonban a természetes meg...
A gyógyulás útjára lépett Shannen Doherty?

A gyógyulás útjára lépett Shannen Dohert...

Két esztendeje küzd rákos megbetegedésével a csinos színésznő, s úgy tűnik, mostanra rendeződik az egészsége. Shannen Doherty folyamatosan tájékoztatja rajongói...
Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

Növeli a mellrák kockázatát a hajfesték?

A hajápolási termékek használatának biztonsága évek óta vitatott. Egy új tanulmány most arra világít rá, hogy a fekete bőrű nőknél, akik sötét hajfestéket haszn...
George Clooney visszavonul?

George Clooney visszavonul?

Az 56 éves sztárról azt beszélik, hogy felhagy a színészkedéssel és csak a családjának szenteli az életét.   
Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Jay-Z új albuma már a küszöbön áll!

Az újdonsült, háromszoros apuka nemcsak új babáknak örülhet – Jay-Z június végén tervezi piacra dobni friss albumát, melyről az új sláger már hallható is.
Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

Gyűrűt kapott Kiss Ramóna

A szépséges színésznő a közösségi oldalán árulta el rajongóinak, hogy eljegyezték őt.
Mi a különbség a mellimplantátumok között? - 1.rész

Mi a különbség a mellimplantátumok közöt...

Évtizedek óta az öt legnépszerűbb esztétikai beavatkozásnak számít a mellplasztika. Ami azonban változott az évek során, a technika és a felhasznált anyagok. Mi...
Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Hallgasd meg a nyár legnagyobb slágerét

Előreláthatólag az idei nyár egyik legnépszerűbb dala lesz Katy Perry, Calvin Harris, Pharell és Big Sean közös alkotása.
< >