Egészség hírek

Személyreszabott beültetés – Új segítség meddő pároknak?

Személyreszabott beültetés – Új segítség meddő pároknak?

Sajnálatos tény: ma Magyarországon 150 ezer meddő pár él. Ennek több oka is van, az azonban nem kérdés, hogy segítségre van szükségük. Folyamatban van azonban egy új, diagnosztikai eljárás kidolgozása, mellyel az embrióbeültetési protokoll személyre szabható.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->

Hazánkban az utóbbi években sajnálatosan megnőtt azon párok száma, akik hosszú ideje hiába próbálkoznak gyermekvállalással. A társadalmi változások miatt a szülés egyre későbbi életkorra tolódik, s ilyenkor a termékenység már nem a legjobb.

Magyarországon 150 ezer meddő pár él jelenleg, akik számára a mesterséges megtermékenyítés jelenthet megoldást – ezen belül is a lombikbébi program, melynek lényege a laboratóriumi körülmények között előállított embrió beültetése az anyaméhbe.

Nagyon sok pár vár hiába gyermekre - a mesterséges megtermékenyítésben bízhatnak

Nagyon sok pár vár hiába gyermekre - a mesterséges megtermékenyítésben bízhatnak

Ám a sikeressége csupán 25 és 35 százalék közötti, egy beültetési ciklusra.

Az embrióbeültetés hatékonyságát hivatott javítani az a StartUp projekt, melyet a Digital Factory Zrt. mentorált. 

2016. augusztus elsején indult el a Quantabio Kft. „Perfect Time: Géndiagnosztikai Algoritmus a születendő babákért” című projekt megvalósítása, melyhez Quantbio Kft. 79 220 575 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 85%-os támogatás intenzitással a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat III. alprogramján.

A cél a beültetés hatékonyságát komplex adatelemzési algoritmussal javítani.

Az ugyanis, mennyire lesz sikeres egy embrió beültetés, több dolgon is múlik: egyik legfontosabb a méhnyálkahártya állapota. Nemzetközi szinten végzett felmérések szerint az esetek 20 százalékában időben eltolódhat a méhnyálkahártya befogadóképessége, s ezt csak részben lehet kimutatni.

A szóban forgó új fejlesztés célja olyan diagnosztikai eljárást kidolgozni, mely segítségével a klinikus képes lesz személyre szabni az embrióbeültetési protokollt.

Ennek érdekében mérik a biomarkereket és komplexen elemzik az adatokat – a módszerrel olyan klinikai döntéshozatali algoritmust alakítanak ki, amellyel az orvos személyre szabhatja a kezelési sémát – az embrió beültetése a lehető legoptimálisabb időpontban végezhető el.

A módszer még klinikai tesztelés alatt áll, s ha ez sikeres lesz, elkezdődhet a termék, illetve szolgáltatás nemzetközi téren történő előállítása is.


A rendszerrel integrálhatóak lesznek a több platformon előállított adatok, miközben az egészségügyi- és személyes adatok nem kerülnek veszélybe.

Védik és elkülönítve kezelik azokat, de a klinikus minden segítséget megkap az elemzés által.

A mesterséges megtermékenyítés hatékonyságát a beteg adatainak rendszerezésével, valamint a döntéshozatal elősegítésével igyekeznek elérni, majd pedig a legjobb hatékonyságú eljárásokat átültetni a gyakorlatba.

A projektről ITT videó és bővebb információ is megtalálható.

B.A.

Kylie Jenner szégyenli testét?

Kylie Jenner szégyenli testét?

Úgy tűnik megviseli a fiatal sztár a várandósság, ugyanis teste is megváltozik, amit nehezen visel.   
Kampányarc lett Jennifer Lopez

Kampányarc lett Jennifer Lopez

A szépséges énekesnőn egyszerűen nem hat a kor. Nem hiába kérik fel sorra a legnagyobb márkák, hogy terméküket reklámozza.  
Alessandra Ambrosio szakított

Alessandra Ambrosio szakított

A népszerű modell több mint tíz év után döntött úgy, hogy felbontja szerződését a kedvenc fehérnemű márkájával.  
Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Így készül a fahéjas csiga palacsinta

Kedvencünk a palacsinta igen sokféle módon elkészíthető – akár úgy is formázhatjuk, hogy fahéjas csigának tűnjön. Ízre azonban lényegesen eltér attól. Hogyan ké...
Itt van Selena Gomez élete legszexibb klipje!

Itt van Selena Gomez élete legszexibb kl...

Új videóklipet készített a sikeres fiatal énekesnő – Selena Gomez Wolves című dalához a napokban jelent meg a friss videó, melyen Selena talán eddig a legszexis...
Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Hosszabb életet akarunk? Tartsunk kutyát

Ha van ebünk, nagyobb eséllyel tovább élünk – állapította meg egy új tanulmány, mely szerint a kutyatartás növelte az idős emberek élethosszát.
Kylie Jenner elszigetelte magát?

Kylie Jenner elszigetelte magát?

Féltestvére, Khloé Kardashian szerint a fiatal valóságshow-sztár és kozmetikai márka-tulajdonos egészen úgy viselkedik, mint bátyjuk, Rob Kardashian.
Borsos ára van a meztelen Madonnának

Borsos ára van a meztelen Madonnának

Tizennyolc évesen számos ruha nélküli fotó készült az énekesnőről – a felvételeket most áruba bocsátják egy aukción. A képek ára 800 és 1200 dollár között mozog...
Életmódváltás=teherbeesés?

Életmódváltás=teherbeesés?

Amikor egy pár eldönti, hogy babát szeretne életük teljesen megváltozik. Sokkal tudatosabban végeznek minden tevékenységet és még az étkezésre is jobban figyeln...
Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a fogyást

Reggeli tevékenységek, amelyek segítik a...

Már az ébredést követően érdemes megfogadni néhány dolgot, amire oda kell figyelni, hogy jól induljon a nap és persze a test is formában legyen.   
< >