Egészség hírek

Személyreszabott beültetés – Új segítség meddő pároknak?

Személyreszabott beültetés – Új segítség meddő pároknak?

Sajnálatos tény: ma Magyarországon 150 ezer meddő pár él. Ennek több oka is van, az azonban nem kérdés, hogy segítségre van szükségük. Folyamatban van azonban egy új, diagnosztikai eljárás kidolgozása, mellyel az embrióbeültetési protokoll személyre szabható.

A sajtóközlemény letöltéséhez kattintson IDE-->

Hazánkban az utóbbi években sajnálatosan megnőtt azon párok száma, akik hosszú ideje hiába próbálkoznak gyermekvállalással. A társadalmi változások miatt a szülés egyre későbbi életkorra tolódik, s ilyenkor a termékenység már nem a legjobb.

Magyarországon 150 ezer meddő pár él jelenleg, akik számára a mesterséges megtermékenyítés jelenthet megoldást – ezen belül is a lombikbébi program, melynek lényege a laboratóriumi körülmények között előállított embrió beültetése az anyaméhbe.

Nagyon sok pár vár hiába gyermekre - a mesterséges megtermékenyítésben bízhatnak

Nagyon sok pár vár hiába gyermekre - a mesterséges megtermékenyítésben bízhatnak

Ám a sikeressége csupán 25 és 35 százalék közötti, egy beültetési ciklusra.

Az embrióbeültetés hatékonyságát hivatott javítani az a StartUp projekt, melyet a Digital Factory Zrt. mentorált. 

2016. augusztus elsején indult el a Quantabio Kft. „Perfect Time: Géndiagnosztikai Algoritmus a születendő babákért” című projekt megvalósítása, melyhez Quantbio Kft. 79 220 575 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 85%-os támogatás intenzitással a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat III. alprogramján.

A cél a beültetés hatékonyságát komplex adatelemzési algoritmussal javítani.

Az ugyanis, mennyire lesz sikeres egy embrió beültetés, több dolgon is múlik: egyik legfontosabb a méhnyálkahártya állapota. Nemzetközi szinten végzett felmérések szerint az esetek 20 százalékában időben eltolódhat a méhnyálkahártya befogadóképessége, s ezt csak részben lehet kimutatni.

A szóban forgó új fejlesztés célja olyan diagnosztikai eljárást kidolgozni, mely segítségével a klinikus képes lesz személyre szabni az embrióbeültetési protokollt.

Ennek érdekében mérik a biomarkereket és komplexen elemzik az adatokat – a módszerrel olyan klinikai döntéshozatali algoritmust alakítanak ki, amellyel az orvos személyre szabhatja a kezelési sémát – az embrió beültetése a lehető legoptimálisabb időpontban végezhető el.

A módszer még klinikai tesztelés alatt áll, s ha ez sikeres lesz, elkezdődhet a termék, illetve szolgáltatás nemzetközi téren történő előállítása is.


A rendszerrel integrálhatóak lesznek a több platformon előállított adatok, miközben az egészségügyi- és személyes adatok nem kerülnek veszélybe.

Védik és elkülönítve kezelik azokat, de a klinikus minden segítséget megkap az elemzés által.

A mesterséges megtermékenyítés hatékonyságát a beteg adatainak rendszerezésével, valamint a döntéshozatal elősegítésével igyekeznek elérni, majd pedig a legjobb hatékonyságú eljárásokat átültetni a gyakorlatba.

A projektről ITT videó és bővebb információ is megtalálható.

B.A.

Nyilvánosságra került Britney szexvideója

Nyilvánosságra került Britney szexvideój...

Nagyon kínos helyzetbe talált magát az énekesnő, akiről a minap napvilágot látott egy igazán intim videó. 
Az idősebb anyukák jobb édesanyák?

Az idősebb anyukák jobb édesanyák?

Van előnye annak, ha valaki 30 év felett vállal gyermeket - Egy kutatás szerint az idősebb korukban szült nők jobb anyukák, csemetéik kevesebb viselkedési-, szo...
Gianni és Debreczeni Zita titokban kel egybe!

Gianni és Debreczeni Zita titokban kel e...

Már 2016 novemberében eljegyezték egymást, s most meg is tartják az esküvőt: Gianni Olaszországban veszi feleségül Debreczeni Zitát, de a legnagyobb titokban.
Könnyű és omlós a francia édes pirítós!

Könnyű és omlós a francia édes pirítós!

Franciaországban külön elnevezése van ennek a toastnak, ami magyarul nagyjából annyit tesz: „az elfelejtett kenyér”. A francia pirítós ugyanis száraz kenyérből ...
Miley Cyrus állapotos?

Miley Cyrus állapotos?

Képzeld a legfrissebb hírek szerint a botrányairól elhíresült énekesnő kapcsolata olyannyira komolyra fordult, hogy állítólag első gyermekével várandós. 
Selena Gomez visszavonul?

Selena Gomez visszavonul?

Friss hírek szerint a népszerű énekesnő úgy döntött egy időre szabadságra megy.   
Sorozatot csináltak a Blöffből

Sorozatot csináltak a Blöffből

Te is emlékszel még Brad Pitt híres alakítására a népszerű alkotásban? Képzeld, a napokban startolt el a film, sorozat változata.   
Magyarországra jön Pink

Magyarországra jön Pink

Kiderült, hogy ki lesz az idei Sziget világsztárja. A rajongók a mínusz egyedik napon láthatják majd kedvencüket.   
Dolgok, melyek taszítják a szexet

Dolgok, melyek taszítják a szexet

A negatív gondolatok nemcsak a munkára, az emberekkel való kapcsolatokra hatnak ki, hanem csökkentik a libidót is, ami ahhoz vezet, hogy jóval kevesebbet akarsz...
Borókabogyótól a citromfűig – illóolajokkal kúráljuk hajunkat

Borókabogyótól a citromfűig – illóolajok...

Ha fél éven át rendszeresen alkalmazunk illóolajat a tincseinkre, hajunk képes megújulni és megszépülni. Számos fajtát választhatunk, legalább 8 olyan illóolaj ...
< >