2023. 01. 31. - 10:35

Tovább léphet a kisegítő mobil manipulátor robotok készítője

Tovább léphet a kisegítő mobil manipulátor robotok készítője

Jelentős támogatást kap az amerikai Országos Egészségügyi Intézettől (NIH) a Hello Robot gyártó, amely kisegítő mobil manipulátor robotokkal teszi könnyebbé a betegek életét.

Jelentős mértékű, 2,5 millió dolláros támogatáshoz jut az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (National Institute of Health – NIH) részeként működő National Institute on Aging részéről a Hello Robot.
 
A céget innovációs kutatási támogatásban részesítették, hogy továbbvihesse fejlesztéseit.
 
A Hello Robot célja, hogy az idősödő, kognitív és fizikai fogyatékossággal élő felnőtteken segítsen. A támogatás birtokában a vállalat azt reméli, továbbfejlesztheti Stretch kognitív és fizikai asszisztensét.
 
A Stretch egy karcsú és sokoldalú mobil manipulátor, amely önállóan is működik. A robotnak új verziója is van, a Stretch 2, amely 109 cm-es függőleges mozgási tartománnyal rendelkezik, a teleszkópos karral pedig 52 cm-rel túlnyúlik az alapon. A robot csuklója kiterjeszti ezt a nyúlást, így a robot elérheti egy munkalap hátulját is.
 
A Hello Robot Stretch robotja tökéletes segítség a háztartásban is
A Hello Robot Stretch robotja tökéletes segítség a háztartásban is
 
A Hello Robot bízik benne, hogy a Stretch barátságos, megfizethető és készséges segítőtárs lehet a számos fizikai és kognitív károsodással küszködő idősek számára.
 
„A gondozás manapság válságban van – mondta dr. Aaron Edsinger, a Hello Robot vezérigazgatója. - Egyre nehezebb megszervezni az otthon élő idősebb családtagok ellátását. Az olyan robotok, mint a Stretch, hihetetlen ígéretesek a gondozói létszám bővítését illetően, lehetővé téve, hogy szeretteink otthon maradjanak és megfelelő ellátásban részesüljenek.”
 
A támogatás az első fázisú NIH-díjra épül – ennek segítségével a Hello Robot az Illinoisi Egyetem kutatócsoportjával dolgozott együtt, dr. Wendy Rogers vezetésével. A csapat kimutatta, hogy Stretch képes érdemi segítséget nyújtani egy quadriplegiában szenvedő embereknek.
 
„Ez a díj hihetetlen csapatot hoz össze – együtt dolgoznak egy közös jövőkép kialakításán, melyben a Stretch-hez hasonló robotok mindenki életét javíthatják, beleértve a gyerekeket, az idősebb felnőtteket és a fogyatékkal élőket is” – mondta Edsinger közleményében.
 
A Hello Robot egyébként változtatásokat tervez a távirányító felületén is, hogy azt a gondozók is használhassák.
 
A támogatás segítséget nyújt a vállalatnak, hogy a Stretch esetében autonómabb tevékenységeket fejlesszenek ki, illetve hasznosságát különféle otthoni és támogatott életkörnyezetekben is feltárhassák.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.