2023. 08. 01. - 08:35

Visszér-kezelés – A vénazárás az egyik legjobb módszer

Visszér-kezelés – A vénazárás az egyik legjobb módszer

Napjainkban egyre népszerűbbek a nem invazív visszérkezelések. A Veneseal módszer a legmodernebbek közé tartozik, mellyel a sebész lényegében lezárja a problémás vénákat.

Sokan úgy tartják, hogy a visszér-probléma leginkább esztétikai gondot jelent. Ez részben igaz, ám ha nem kezelteti a páciens, hosszútávon egyéb, komolyabb következményekkel is járhat.
 
Szerencsére, mára számos korszerű módszer áll rendelkezésre, melyekkel a problémás vénák eltüntethetők.
 
A VenaSeal egy viszonylag újnak számító vénazárási eljárás, amelyet a kisméretű beteg vénák, leggyakrabban a saphena vénák lezárására használnak. Egyedülálló előnyöket kínál a többi vénakezelési lehetőséggel szemben.
 
Nem termikus, nem duzzasztó és nem szklerozáló hatású, ami csökkenti a kényelmetlenséget és a gyógyulási időt a páciens számára.
 
Visszér-kezelés – A vénazárás az egyik legjobb módszer
Visszér-kezelés – A vénazárás az egyik legjobb módszer
 
Amennyiben visszérbetegséggel küzdünk és kevesebb tűszúrást szeretnénk, emellett jó volna, ha a gyógyulási idő minimális lenne – vagy egyáltalán nem lenne -, de kompressziós harisnyát sem szívesen viselnénk, a VenaSeal megoldás lehet a legjobb számunkra.
 
Ennél a visszér-kezelési módszernél nem használnak habot vagy oldatos injekciót. Helyettük egy kis katéterrel speciálisan kialakított orvosi intravénás ragasztót juttatnak a beteg vénába.
 
Mindez minimális bemetszéssel történik, hogy a sebész hozzáférjen a vénához. A katétert ultrahang vezeti, ami lehetővé teszi a hatékony ragasztófelvitelt. A ragasztó lezárja a vénák falát, átirányítja a vért a közeli egészséges vénákba és enyhíti a tüneteket. A vénát összenyomják, a katétert kihúzzák és a kezelés lényegében véget is ért.
 
Többnyire 30 perctől egy óráig tart. Mivel a VenaSeal viszonylag roncsolásmentes módon zárja be a vénákat, nincs akadálya annak, hogy a páciens azonnal visszatérjen szokványos tevékenységei végzéséhez.
 
A módszer másik előnye, hogy igen gyorsan működik. A páciens számíthat rá, hogy azonnal javulnak majd a tünetei, amint a ragasztót beadják és a beteg véna bezárul.
 
Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a kezelés?
 
-Mindenképpen előny, hogy egy beavatkozás során több véna is kezelhető.
 
-A kezelés után nincs szükség kompressziós harisnya viselésére.
 
-Kisebb a szövődmények kockázata.
 
-Azonnali visszatérhet a beteg szokásos tevékenységeihez.
 
Milyen hátrányai lehetnek?
 
-A módszer nem minden vénára ajánlott.
 
-Idegen anyagot hagy maga után a szervezetben.
 
-A kezelést követően 1-2 hétig enyhe vagy közepesen súlyos komforttalanság-érzés jelentkezhet.
 
-Ideiglenes bőrzsibbadás előfordulhat, ha a gyulladás a környező idegeket érinti.
 
-Allergiás reakció kialakulhat a ragasztóra.
 
Mindent összevetve azonban az egyik leginkább hatékony módszerről van szó, amely gyorsan és könnyen megoldja a visszér-problémákat.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.