2021. 08. 03. - 11:10

A visszér komoly egészségügyi veszélyeket rejt

A visszér komoly egészségügyi veszélyeket rejt

Bár sokan így vélik, a visszér nem csupán esztétikai problémának számít. A bőrfekélytől a mélyvénás trombózisig több veszélyes állapotért lehet felelős.

Mint azzal valószínűleg a legtöbb érintett tisztában van már, ha visszér alakult ki nála, az nemcsak a külsején ront. Nemcsak azzal járhat, hogy nem szívesen vesz fel rövidnadrágot nyáron, mert látványosak a vénák kitüremkedései a lábán.
 
A nagy, sötét erek a bőr alatt kidomborodnak, s nemcsak a lábakon lehetnek jelen és nem csupán esztétikai gondot jelentenek.
 
A bőrfekélyről, mint elsőszámú, visszérhez kapcsolódó problémáról már olvashattunk a cikk első részében.
Lássuk a többit is, ami extrém esetnek számít.
 
Nem szabad megvárni, amíg a visszér komoly egészségügyi gondokat okoz
Nem szabad megvárni, amíg a visszér komoly egészségügyi gondokat okoz
 
1.Nagyobb vérzés: egyes esetekben a visszér állapot olyan súlyos lehet, hogy vérzést vált ki. A visszerek nagyobbra nőnek, s ezzel a bőr megreped. Bár a vérzés minimális lehet, orvosi ellátást igényel. Ez az állapot az egyik oka annak, hogy a visszereket a lehető leghamarabb kezelni kell, mielőtt túl nagyra nőnének és a bőr felszakadna.
 
2.Vérrögök: a visszerek legnagyobb valószínűséggel a lábakon jelentkeznek, meglehetősen mélyen - emiatt idővel megnagyobbodnak. A megnagyobbodott vénák fájdalmasak és túlzott duzzanathoz vezethetnek, ami megnehezíti a járást.
 
Ha fájdalmat tapasztalunk a lábakban és ez nem változik rövid időn belül, azonnali orvosi segítséget kell kérni. Ez a fájdalom ugyanis a lábban képződött vérrög jele lehet. A visszerek miatti vérrögök képződése tromboflebitis néven ismert.
 
3.Tüdőembólia: ha visszértől szenvedünk, fokozott a tüdőembólia kialakulásának kockázata is. Olyan állapot ez, melyben a vérrög lebomlik és a tüdő felé veszi az irányt. Ha eléri a tüdőt, túlzott mértékben veszélyes lehet egészségünkre nézve, s további komplikációkhoz vezethet.
 
4.Mélyvénás trombózis: a visszérbetegséggel küzdőknél fokozott a mélyvénás trombózis rizikója. Ilyenkor a vérrögök a comb vagy a láb alsó részében, a nagyon mély vénákban kezdenek kialakulni. Ez szintén fájdalommal járhat, de egyéb komoly egészségügyi gondokat is kiválthat.
 
Amennyiben tehát visszérrel küzdünk, annak kezeltetése elsődleges feladatunk!
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.