2022. 03. 29. - 10:00

Célegyenesben a mesterséges intelligencia-vezérelt Zeta sebészeti platform

Célegyenesben a mesterséges intelligencia-vezérelt Zeta sebészeti platform

A képvezérelt sebészeti eljárások pontosságát, biztonságát és hozzáférhetőségét igyekszik javítani az a cég, amely most jelentős támogatási összeget gyűjtött össze.

Komoly összegű támogatást sikerült összegyűjtenie a bostoni székhelyű Zeta Surgical cégnek, amely a képvezérelt sebészeti eljárások pontosságának, biztonságának és hozzáférhetőségének javítására törekszik.
 
A Zeta Surgical 5,2 millió dollárt szedett össze, a finanszírozási kört a szintén bostoni Innospark Ventures vezette, mely más orvostechnológiai cégekbe is befektetett már.
 
A vállalat a támogatást a Zeta idegsebészeti navigációs platform és a ZetaFUS nevű, non-invazív ultrahangrendszer fejlesztésének befejezésére szeretné felhasználni.
 
Célegyenesben a mesterséges intelligencia-vezérelt Zeta sebészeti platform - Fotó: Zeta Surgical
Célegyenesben a mesterséges intelligencia-vezérelt Zeta sebészeti platform - Fotó: Zeta Surgical
 
Emellett lezárná a kezdeti klinikai vizsgálatokat, hogy megszerezze az FDA engedélyét és bővítse műszaki és klinikai csapatait.
 
A műtétet megelőző tanulmányokat a Zeta Surgical már elvégezte Bostonban és Szingapúrban.
 
„A sebészeti útmutatás alkalmazása a mai napig a hosszú, műtőben végzett beavatkozásokra korlátozódott, annak invazivitása és összetett alkalmazása miatt. Célunk az orvosok számára egy robusztus, gyors és pontos útmutatási rendszert biztosítani, amely minden esetben bevethető, függetlenül attól, hogy hol vannak a kórházban, vagy éppen melyik egészségügyi intézményben tartózkodnak – mondta Jose Amich, a Zeta Surgical társalapítója és vezérigazgatója. - Nagyon örülünk, hogy erős befektetői csoporttal dolgozhatunk együtt, amely igazodik a biztonságos és hatékony műtétekhez való hozzáférés javítására irányuló küldetésünkhöz.”
 
A Zeta számítógépes látást és mesterséges intelligenciát használ – ezzel teszi lehetővé a sebészek számára, hogy a teljesen ébren lévő betegeket helyben operálják. A rendszert jelenleg neurológiai vészhelyzetek, agyrák és neuromotoros rendellenességek kezelésére fejlesztik.
 
Használat közben a Zeta egy kevert valóság-borítást is magába foglal, amely segít a sebészeknek meghatározni a minimálisan invazív műtéti eljárásokat. Emellett egy teljesen kész Doosan robotkart és szabadalmaztatott eszközöket alkalmaz az eljárások végrehajtásához.
 
„A Zeta mesterséges intelligencia által vezérelt sebészeti platform kiküszöböli a találgatásokat az akut neurológiai eljárások legrutinosabb, mégis rendkívül következményes aspektusaiban. Az orvosi precizitást és a páciens kényelmét szem előtt tartva a Zeta Surgical teljes változást jelent a gyakori és nem mindennapi, akut és előre tervezett eljárások során, városi és vidéki körülmények között egyaránt” – mondta dr. Venkat Srinivasan, az Innospark ügyvezető igazgatója.
 
Hozzátette, nagyon örülnek, hogy támogathatják a technológiai újdonságot. Ők nagy hangsúlyt fektetnek a mesterséges intelligenciára és nagyon izgatottak, hogy láthatják, mit tehet ez a technológia azokért, akiknek a legnagyobb szükségük van rá – szerte a világon.
 
A céget 2018-ban Jose Amich és Raahil Sha alapította, mindketten a Harvard Egyetemen diplomáztak.
 
Fotó: Zeta Surgical
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.