2021. 03. 02. - 11:40

Enyhe és súlyos tünetekkel is járhat a visszér

Enyhe és súlyos tünetekkel is járhat a visszér

A visszér megjelenése jellegzetes – ez azoknak is feltűnhet, akik máson látják ezt a problémát. Nemcsak esztétikai gondról van szó azonban. Súlyos tünetekkel is járhat.

Aki küzd vele, vagy szerettein, barátain megfigyelte, tudja: a visszér jellegzetes megjelenéssel bír. Sötét színű és domború, akár egy zsinór a láb mentén. A kinézete a leginkább aggasztó az ilyen betegségben szenvedők számára.
 
Egyes páciensek ugyanakkor jelentős fájdalmat, kényelmetlenség-érzést is tapasztalhatnak, amely a mindennapi tevékenységeikben is gátolja őket.
 
Megjelenés
 
A visszér igencsak egyedi megjelenésű, ezért a legtöbb esetben könnyen felismerhető, mielőtt a bármilyen tünet nyilvánvalóvá válna. Sötét lila vagy kék színű, látható vénákról van szó, amelyek zsinórként csavarodnak és kidudorodnak az érintett terület felett.
 
Akadnak, akiknél jelentős fájdalmat is okoz a visszér probléma
Akadnak, akiknél jelentős fájdalmat is okoz a visszér probléma
 
A visszerek leggyakrabban a lábakon fordulnak elő - általában a vádli hátulján vagy a lábak belsején.
 
Egyes betegek azonban tapasztalhatnak visszeres vénákat, amelyek a test más területeit is érintik, például a nyelőcsövet, a méhet, a hüvelyt, a medencét és a végbelet.
 
A pókvéna hasonló állapot, amely gyakran összetéveszthető a visszerekkel - a megjelenés és a tünetek hasonlósága miatt. Kinézete alapján ugyanakkor megkülönböztethető: általában kisebb, piros vagy kék színű és közelebb van a bőr felszínéhez.
 
Érzések
 
Noha a visszeres betegek egy része nem észlel semmilyen konkrét tünetet, azok közül, akiket érint az állapot, egyesek tapasztalnak jelentős fájdalmat vagy kényelmetlenséget is.
 
A visszér tünetei lehetnek: fájdalom, égő érzés, lüktetés, nehéz érzés a lábakban, izomgörcsök, a láb és a boka ödémája, valamint vékony és viszkető bőr.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.