2019. 04. 09. - 11:50

Felkészülés a mellimplantátum-cserére

Felkészülés a mellimplantátum-cserére

Manapság számos nő határozza el kebel-implantátum behelyeztetését, ha előnyösebbé szeretné tenni külsejét. Az implantátumos melleket az orvosnak felül kell vizsgálnia időnként, de csere is szükségessé válhat. Fontos erre felkészülni a gyakorlatban is. Mi a teendő?

Amennyiben valaki úgy dönt, mellimplantátummal változtat a keblei megjelenésén, tudnia kell: nem csupán egyszeri műtét vár rá. A mellek felülvizsgálatot igényelnek időnként, cseréjük szintén szükséges lehet.
 
Amennyiben sor kerül a mellimplantátumok cseréjére, a páciensnek tisztában kell lennie azzal, milyen módon segítheti a beavatkozást és hogyan készüljön fel rá.
 
A sebész minden tudnivalóval ellát bennünket – a részletes egészségügyi állapotunk ismeretére szüksége van, de fizikai vizsgálatot is végez majd annak érdekében, hogy megállapítsa, kellően fittek vagyunk-e a műtéthez. Bizonyos esetekben mammográfia is kell a revíziós műtét előtt.
 
A sebészeti beavatkozás előtt nem árt felkészülni
A sebészeti beavatkozás előtt nem árt felkészülni
 
Az alábbiakat ugyanakkor fontos észben tartani az egynapos sebészeti beavatkozás előtt.
 
1.Kerüljük az aszpirin és egyes gyulladásellenes gyógyszerek, valamint gyógynövények alkalmazását, melyek fokozhatják a vérzést.
 
2.Hagyjuk abba legalább 6 héttel a műtét előtt a dohányzást a megfelelő gyógyulás érdekében.
 
3.A beavatkozás az operáció típusától függetlenül megköveteli a megfelelő hidratáltságot – ez nagyon fontosa biztonságos felépüléshez.
 
4.Az alkoholfogyasztásunk maximum 2-3 ital legyen hetente.
 
5.Amennyiben járóbeteg ellátásban részesülünk, fontos, hogy legyen valaki, aki hazaszállít bennünket a műtétet követően és velünk marad az első 1 vagy 2 napban – kivéve, ha sebészünk más utasítást ad.
 
6.A sebészeti beavatkozás előtt fontos feltölteni a hűtőnket magas fehérje- és alacsony nátriumtartalmú élelmiszerekkel, beleértve az előre elkészített ételeket, friss gyümölcsöket és zöldségeket, sok koffeinmentes itallal és vízzel.
 
Kerüljük az olyan ételeket és italokat, amelyekben sok só lehet.
 
7.Amíg gyógyulunk, a karjaink mozgása korlátozott lesz, ezért minden szükséges dolgot érdemes a kezünk ügyébe rakni, elérhető helyen tárolni. Ilyenek a szórakoztatásunkra szolgáló dolgok is, magazin, könyv, telefon, távirányító.
 
A konyhában semmi se magas polcokon álljon, hanem legyen alacsonyabbra helyezve, hiszen nem fogunk tudni nyújtózkodni.
 
8.Szükség van támogatókra a gyógyulás idején – az 5 év alatti gyermekek ellátásában például mindenképp kell segítség, egy hétig. Az egynapos sebészeti beavatkozás után ugyanis nem emelhetünk, nem vezethetünk, a takarítás szintén tilos 2 hétig.
 
9.Háton kell majd aludnunk, ferde helyzetben (25-45 fokos szögben) a kezdeti napokban, vagy amíg a duzzanatok fennállnak. A dőlésszög ékpárnákkal, vagy fekvőfotelben alvással érhető el.
 
10.A forró fürdő és zuhany nem megengedett, ahogyan a szauna sem 2-3 hétig. Fontos eldönteni, mit fogunk viselni az első napokban. Olyan lábbelire van ezen kívül szükségünk, amelyet egyszerűen felvehetünk és nem kell hajolgatni hozzá.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.