2022. 04. 19. - 08:20

Gőzerővel folyik az exocsontváz robotok fejlesztése

Gőzerővel folyik az exocsontváz robotok fejlesztése

A robotikus exocsontvázak fejlesztése rendkívüli segítséget jelent a betegek számára. A RobotCT Ugo nevű találmánya rehabilitációs robot, mely most komoly anyagi támogatást kapott.

Gőzerővel fejleszti exo-csontvázait a RoboCT Technology Development vállalat, amely a közelmúltban jelentette be: több mint 15,7 millió dollárt sikerült gyűjtenie az A+ sorozatú finanszírozásból.
 
A finanszírozást a cég globális terjeszkedésre használná fel, s természetesen arra, hogy növelje működési és kereskedelmi képességeit.
 
A RobotCT UGO elnevezésű exocsontváz robotja rehabilitációs robot: segít abban, hogy a motoros diszfunkciót tapasztaló betegek újra tanuljanak járni. Az alsótestet fejleszti.
 
Az exocsontváz segít, hogy a motoros diszfunkciót tapasztaló betegek újra tanuljanak járni
Az exocsontváz segít, hogy a motoros diszfunkciót tapasztaló betegek újra tanuljanak járni
 
A gerincvelő-sérüléseken, agyvérzéseken átesett, alsó végtagi izomgyengeséggel és egyéb idegrendszeri betegségekkel küzdő páciensek határozottan előnyt szereztek a robotból, amely ma már több mint 200 kínai kórházban működik.
 
A vállalat Kínában elsőként kapta meg a National Medical Products Administration (NMPA) regisztrációs tanúsítványát, hogy alkalmazzon alsó végtagi exocsontváz robotokat centrális neuropátia esetén.
 
„A RoboCT exocsontváza rendkívül pozitív visszajelzést kapott a betegektől és a kórházaktól - mondta Wang Tian, ​​a RobotCT vezérigazgatója. - Megtiszteltetés számunkra, hogy elismerték elkötelezettségünket az iparági és a legjobb intézményi befektetők, s osztoznak elképzelésünkben a RoboCT létrehozásának korai szakaszában. Tisztában vagyunk azzal, hogy nagy társadalmi felelősséget vállalunk és hisszük, hogy az iparágon belül vezető vállalattá válhatunk.”
 
A finanszírozási kört - melyben új befektetők is részt vettek, mint például az Essence Securities, a Poly Capital és egy meglévő befektető, a Blue Run Ventures China – a Fortune Capital vezette.
 
„Hiszünk benne, hogy a RoboCT képes átalakítani a rehabilitációt, s autonómiát biztosítani a csökkent mozgásképességű emberek számára” – hangsúlyozta Jui Tan, a Blue Run Ventures China vezető menedzsere. 
 
 
Hozzátette: amellett, hogy idősödik a népesség, a fizikai legyengülés növekvő gyakorisága miatt kulcsfontosságú a segítő robotika növekedése Kínában. Az exocsontváz robotok széleskörű elterjedése elkerülhetetlen trend a jövőben.
 
A RoboCT saját bevallása szerint eddig több mint 100 ezer UGO exoskeletont gyártott.
 
Kiemelte, hogy jelentős ellátási lánca lehetővé tette a termelési költségek csökkentését, ami megoldotta az exocsontvázak sokkal nagyobb méretű gyártását.
 
A cég az exoskeletont robotként kínálja szolgáltatásként (RaaS), megkönnyítve ezzel az alkalmazást a kórházak számára.
 
L.A.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.