2022. 02. 08. - 11:00

Kidudorodó véna - Mikor lehet megfelelő az ambuláns flebektómia?

Kidudorodó véna - Mikor lehet megfelelő az ambuláns flebektómia?

Az ambuláns flebektómia vagy microflebektómia egy minimálisan invazív kezelés krónikus vénás elégtelenség vagy különféle vénák kezelésére.

Súlyos visszér tünetek esetén az orvosok olyan kezelést is ajánlhatnak a páciensnek, amely a legkisebb mértékben invazív, mégis jelentős segítséget nyújthat.
 
Ezek egyike az ambuláns flebektómia, másnéven microflebektómia - minimálisan invazív kezelés krónikus vénás elégtelenség vagy különféle vénák kezelésére.
 
De mit is jelent ez pontosan és hogyan segíthet visszér esetén?
 
Az ambuláns flebektómia gyakori kezelésnek számít, különösen, ha a kidudorodó véna a bőr felszínén taálható. A véna-sebész a kidudorodó vénát eltávolítja a testből. Ezért ez az eljárás az állapot minden tünetét megszünteti.
 
Minimálisan invazív kezelésekkel ma már javítható a visszeresség
Minimálisan invazív kezelésekkel ma már javítható a visszeresség
 
Sokan az esztétikai megjelenés miatt fontolgatják e kezelés igénybe vételét.
 
A rádiófrekvenciás abláció és az endovénás lézeres abláció másként segít: eltömíti a vénákat, ahelyett, hogy eltávolítaná őket. A szervezet idővel felszívja a „kiiktatott” vénát. Ezek a módszerek szintén hatékonyak, azonban a kozmetikai okból végzett eljárásnál hosszabb időbe telhet a felgyógyulás.
 
Mikor érdemes igénybe venni?
 
Az ambuláns flebektómia bátran igényelhető fájdalmas és kidudorodó visszér esetén.
 
A visszér eltávolítása hagyományos módszerrel műtét formájában történik, manapság azonban számos kevésbé invazív kezelési lehetőség áll rendelkezésre, melyek apró bemetszéssel járnak. Ezek ambuláns eljárások minimális kényelmetlenséget okoznak és a felépülés ideje is igen kevés.
 
A visszér és a felület alatt futó, látványos vénák esetén mindenképpen érdemes az ambuláns flebektómiát igénybe venni.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.