2022. 02. 22. - 10:40

Kinek való eljárás az ambuláns flebektómia?

Kinek való eljárás az ambuláns flebektómia?

Krónikus vénás elégtelenség, illetve különféle vénás problémák kezelésére gyakran ajánlott beavatkozás az ambuláns flebektómia. Megfelelő alanyok vagyunk azonban hozzá?

Amennyiben az embernél súlyos visszértünetek állnak fenn, napjainkban az orvosok tudnak ajánlani kevésbé invazív és gyorsabb felépülést biztosító eljárásokat.
 
Ezek egyike az ambuláns flebektómia vagy microflebektómia. Krónikus vénás elégtelenség, illetve számos vénás probléma kezelése oldható meg vele.
 
Cikkünk első két részében közelebbről is megismerhettük az eljárást.
 
Hány alkalommal kell azonban részt venni a kezelésen? S egyáltalán, mennyire vagyunk alkalmas alanyok rá?
 
A szakorvos jellemzően egyetlen látogatás alkalmával eltávolítja a visszeret. A kezelések száma azonban függ attól, hogy hány problémás vénánk van és ezek mennyire súlyosak. A sebész megismétli az eljárást, ha a visszér újra jelentkezne.
 
Visszeresség esetén az ambuláns flebektómia az egyik nem invazív eljárás
Visszeresség esetén az ambuláns flebektómia az egyik nem invazív eljárás
 
Fontos tudni, hogy a kidudorodó véna ismét megjelenhet, amennyiben nem viselünk kompressziós harisnyát.
 
A kezelés után speciális diétát sem árt követni és szükséges növelni a napi edzések időtartamát. Ezenkívül mindig üléskor mindig fel kell támasztani a lábat. A kompressziós harisnya vagy zokni viselése is fontos.
 
Megfelelő alanyok vagyunk az ambuláns flebektómiához?
 
Amennyiben visszérrel küzdünk, ez a kezelési eljárás megfelelő számunkra. Ha a hagyományos vénacsökkentés vagy a vénaeltávolító kezelések hatástalanok, az orvos javasolhat ambuláns flebektómiát.
 
A kezelés ideális jelöltjei a vénás betegségben szenvedők - az eljárás minden korosztály számára megfelelő.
 
Amikor felkeresünk egy orvost, értékelni fogja az állapotunkat és ezt a kezelési eljárást akkor ajánlja, ha egészségesek vagyunk.
 
Egyéb lehetőségek
 
Az ambuláns flebektómia ugyanakkor nem az egyetlen kezelési lehetőség. Számos más fejlett eljárás létezik - ilyen például a rádiófrekvenciás ablációs terápia, a szkleroterápia vagy a lézeres kezelések.
 
Az orvos a teljes elemzés után javasol hatékony kezelést a számunkra. Enyhe visszeres állapotok esetén a nem invazív kezelési terveket ajánlja.
 
A megfelelő technika kiválasztásához tehát először szakorvossal kell konzultálnunk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.