2021. 03. 30. - 11:25

Mi működhet a legjobban visszér ellen?

Mi működhet a legjobban visszér ellen?

A világon több millió ember szenved visszér-betegségben – amely nemcsak esztétikai szempontból kellemetlen, hanem fájdalmas is lehet. Mi válik be vele szemben a leginkább?

Nagyon sok ember küzd visszér-betegséggel a világon. A probléma nem csupán esztétikai szempontból kellemetlen – a komforttalanság mellett ez az állapot fájdalommal is járhat.
 
Brit kutatók most rávilágítottak, mely beavatkozások bizonyulhatnak a legjobbnak visszér esetén: véleményük szerint a lézeres abláció, a műtét és az ultrahang-vezérelt habszkleroterápia a legjobb eljárás.
 
Mindegyik megoldás lezárja a duzzadt, csavarodott vénát.
 
A minimálisan invazív visszér-beavatkozás, amely lézerrel, hőhatással kezeli a vénát, a leghatásosabbnak számít – állapította meg a Glasgow-i Egyetem érsebész professzora, dr. Julie Brittenden, arra hivatkozva: a korábban visszérrel küzdött páciensek 5 esztendővel a procedúra után is kiválóan érezték magukat.
 
A leghatékonyabb visszér-kezeléseknél kevésbé jelennek meg újra duzzadt vénák
A leghatékonyabb visszér-kezeléseknél kevésbé jelennek meg újra duzzadt vénák
 
A visszerekkel az a legnagyobb probléma, hogy még ha kezelés útján károsítanak is egy vénát, idővel újabbak jelenhetnek meg.
 
A visszér hatékony kezelésekor a vért az érintett vénákból másikak irányába juttatják. Amikor ez megtörténik, a kezelt erek elhalványulnak.
 
Lézeres abláció során az orvos lézeres hővel zárja le az érintett vénát. Az eljárás magába foglalja a bőr kismértékű bevágását és a láb enyhe összenyomását az eljárás után.
 
Műtét esetén csövet helyeznek a vénába, amely lezárja azt. A teljes felgyógyulás ideje néhány hét.
 
A habszkleroterápia alkalmazásakor a sebész oldatot injektál a vénába, amely megsebesíti azt, arra kényszeríti a vért, hogy alternatív utat találjon magának. Ez az eljárás általában több alkalmas, de orvosi rendelőben is elvégezhető.
 
A kutatók tanulmánya rámutatott: az életminőség tekintetében megfigyelhetőek különbségek. Ezek valószínűleg összefüggenek azzal, hogy kevesebb betegnél tapasztalható új visszértágulat lézeres kezelés, illetve műtét után, mint a habszkleroterápiát követően.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.