2021. 12. 28. - 10:30

Mikor szükséges a véna eltávolítása?

Mikor szükséges a véna eltávolítása?

Milyen esetekben van szükség arra, hogy eltávolítsák a vénát egy vénás állapot kezelése céljából? A fájdalom és a kellemetlenség-érzés alapos indok, de számos más tünet is zavarhat bennünket.

Sok ember küzd napjainkban vénás fájdalmakkal, kellemetlenség-érzéssel. Gyakori a lábakban tapasztalható görcsölés is. Bizonyos tünetek indokolják, hogy az ember felkeressen egy véna-specialistát.
 
A fentiek mellett égő, lüktető érzés, nehézérzés a lábakban, fáradtság, a láb nyugtalansága, bizsergés jelentkezhet.
 
Gyakori a megkönnyebbülés a láb felemelésekor – ezt számos sérült vénával rendelkező ember átéli. Sokan közülük jobban érzik magukat tartótömlő vagy támasztó harisnya viselésekor.
 
Nők esetében a sérült vénák állapota súlyosbodhat menstruációs időszakaikban, illetve terhességkor. Fekélyek és a véna környékén tapasztalható duzzanat is sűrűn előfordul.
 
A vénás problémákkal mielőbb érdemes szakorvoshoz fordulni - nemcsak a kellemetlenség-érzet miatt
A vénás problémákkal mielőbb érdemes szakorvoshoz fordulni - nemcsak a kellemetlenség-érzet miatt
 
Mindent összevetve, a sérült vénák jelentős egészségügyi kockázatot jelenthetnek és ronthatják a keringési rendszer tökéletességét, ami más egészségügyi állapotokhoz vezethet.
 
A pókvénák jellemzői
 
A pókvénák apró, sérült vénák, amelyek kék, piros vagy lila színűek lehetnek. Az ezzel élő páciensek gyakran járnak kozmetikai vénakezelésekre, hogy megszabaduljanak a látványis, bőrükön megjelenő, hálószerű vénáktól.
 
A pókvénák általában az arcon vagy a lábakon fordulnak elő, de megjelenhetnek a test más részein is.
 
A visszerek
 
A visszerek megnagyobbodásukat, duzzanataikat, illetve a csavarodó mintázatokat illetően különböznek a pókvénáktól.
 
Emellett ezek sötétkék, lila vagy zöld színűek is lehetnek a bőrön. Akkor jelentkeznek, amikor a vénákban lévő billentyűk már nem képesek megfelelően működni. Ez a vér felhalmozódásához és összegyűléséhez vezet, amely megpróbál a megfelelő irányba folyni.
 
A felnőttek jelentős részénél alakul ki visszér, s közel 20 százalékuk tapasztalhat élete során visszérgyulladást.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.