2022. 03. 08. - 10:30

Mire jó a véna lekötés és a sztrippelés?

Mire jó a véna lekötés és a sztrippelés?

A vénákkal és az érrendszer egészével kapcsolatban számos gond merülhet fel. Szerencsére a vénák lekötésének és eltávolításának modern módszerei segíthetnek, így a lekötés és a sztrippelés is.

Egyes embereknél kialakul, másoknál nem, ám az bizonyos, hogy számos probléma adódhat a vénákkal és az érrendszer egésze kapcsán.
 
Ezek az egészségügyi problémák ma már egyszerűen kezelhetők -  a bosszantó pókvénák eltávolítása vagy más visszér kezelése például könnyebb, más betegségek kezelése kissé összetettebb és fárasztóbb lehet.
 
A vénás betegség ugyanakkor többet jelent annál, mint hogy egyszerűen meg kell szabadulni néhány pókvénától.
 
Szerencsére, napjainkban már létezik olyan, segítő eljárás, amelyet a vénák lekötésének és sztrippelésének, eltávolításának neveznek.
 
A vénák lekötésének és eltávolításának modern módszerei segíthetnek
A vénák lekötésének és eltávolításának modern módszerei segíthetnek
 
Mit jelent ez pontosan?
 
A véna-lekötés folyamata a vénák átkötése a bőrben ejtett, apró bemetszéssel, hogy megakadályozzák a vér összegyűlését. A lekötést gyakran sztrippelésként említik, ami a véna eltávolítása. A vénát olykor vénás ablációnak nevezett sebészeti eljárással távolítják el.
 
A vénák lekötése és eltávolítása valamivel többet jelent, mint más visszér eltávolítási eljárások.
 
Mire használható a vénák lekötése és eltávolítása?
 
A vénák lekötését és sztrippelését, eltávolítását a visszér eltávolítására használják, bár gyakran veszi fontolóra először a kevésbé invazív eljárásokat az orvos.
 
Ez a fajta kezelési módszer kissé invazívabb, mint más lehetőségek, mivel gyakran igényel általános érzéstelenítést, a felépülési idő pedig néhány hét.
 
Noha a visszér eltávolítására olykor kozmetikai okokból is szükség van, a beavatkozás jóval indokoltabb az egészségügyi problémák miatt: ha például fájdalmat és lüktetést érez a páciens a lábában, bőrsebei és fekélyei vannak, vérrögök alakulnak ki és véreznek az erek.
 
Ezt az invazívabb eljárást általában akkor tekintik kezelési módszernek, amikor a visszereket az egészségügyi állapot rendezése érdekében szükséges kezelni, eltávolítani.
 
Hoszabb felépülési idő
 
Mivel a vénák lekötése és eltávolítása általános érzéstelenítéssel jár és ez a fajta érkezelési módszer invazívabb, magától értetődő, hogy kelleni fog a hosszabb felépülési idő.
 
Miután a beavatkozást elvégezték, a páciens általában néhány hét felépülési időre számíthat. Minél komolyabb és invazívabb egy műtét, annál több időre lehet szüksége, hogy felépüljön egy ilyen típusú eljárásból.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.