2018. 06. 26. - 10:45

Mire számíthatunk a gynecomastia műtét napján?

Mire számíthatunk a gynecomastia műtét napján?

A férfiakon végzendő mellkisebbítő, azaz gynecomastia egynapos sebészeti beavatkozás 1-2 órát vesz igénybe, többnyire általános altatásban. Mire számíthatunk az operáció során?

Számos férfi küzd a mellei megjelenésével – a gynecomastia-műtét abban segíthet, hogy sebészeti beavatkozással vagy zsírleszívással visszanyerjék melleik feszesebb, esztétikus külsejét.
 
Az egynapos sebészeti beavatkozás általában 1-2 óra alatt elvégezhető, bizonyos esetekben tovább tarthat.
 
gynecomastia_nagy_vagott
 
Mire készülhet azonban a páciens a műtét napján?
 
A gynecomastia-műtétet általában altatásban végzik, de esetenként a helyi érzéstelenítés vagy intravénás szedáció is szóba jöhet.
 
A páciens biztonsága érdekében az operáció során több monitoron figyelik, a szív, a vérnyomás, a pulzus állapotát, valamint azt is, milyen mennyiségű oxigén kering a vérben.
 
A műtétet követően egy olyan szobába tolnak bennünket, ahol nyugodtan pihenhetünk, de közelről figyelik állapotunkat.
 
Fontos tudni, hogy:
 
-az egynapos sebészeti beavatkozás napján kényelmes, laza öltözetet viseljünk. Érdemes olyan felsőt hordani, amely nem tapad ránk és a nadrág is legyen kellemes viselet
 
-ellenőrizzük a műtét után, megfelelő-e a kompressziós ruházat, amelyet ránk adtak, jól illeszkedik-e
 
-egy rövidebb megfigyelési időszakot követően, ha csak a sebészünk nem rendelkezik másként, haza lehet menni.
 
Az operáció után közvetlenül az alábbi tapasztalatokra számíthatunk.
 
1.Természetes, hogy a beavatkozást követően kötést kell viselnünk és kompressziós felszerelést, valamint sebészeti csöveket.
 
2.Az első három nap kritikus a felgyógyulás szempontjából – teljes nyugalomra van szükség, nem feltétlenül végig ágyban. De fontos, hogy üljünk vagy feküdjünk, a konyhában enni viszont megengedett.
 
3.A mozgás derék- és könyöktájon elfogadható, ám a váll komolyabb mozgatásával várni kell pár napot. Az oldalirányú karmozgások is megengedettek – a sebész el fogja mondani a részleteket.
 
4.Fontos tudni, hogy az érzéstelenítés elmúlásával érezhetünk fájdalmat. Amennyiben ez extrém vagy hosszú ideig tart, beszéljünk orvosunkkal. A műtét utáni duzzanat és pirosság természetes.  Érdemes konzultálnunk a sebésszel arról, hogy mi jelezhet problémát és mi az, ami normális.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.