2021. 05. 11. - 11:10

Mit jelent az endovénás lézeres abláció? – Visszér-kezelések 2021-ben

Mit jelent az endovénás lézeres abláció? – Visszér-kezelések 2021-ben

A visszér betegség manapság több modern technikával kezelhető: ezek közül az egyik az endovénás lézeres abláció. Mit kell azonban tudni róla annak, aki szívesen igénybe venné?

Napjainkban nem szükséges hetekig bajlódni a felépüléssel, amennyiben valaki visszér-műtéten vesz részt.
Több olyan modern technika is van, ami lehetővé teszi, hogy a kezelést egynapos beavatkozás keretében elvégezze az orvos és a páciens akár már aznap folytathassa megszokott életét.
 
Az első ilyen eljárás az endovénás lézeres abláció (EVLA).
 
Fejlett hőtechnikai megoldásról van szó, mely lehetővé teszi a szakorvos számára, hogy a visszereket megszüntesse. Az eljárás maga hasonló az endovénás rádiófrekvenciás ablációhoz - a rádiófrekvenciát használják a rendellenes véna eltávolításához is.
 
Az endovénás lézeres abláció technika elsőszámú célja a rendellenes véna lezárása
Az endovénás lézeres abláció technika elsőszámú célja a rendellenes véna lezárása
 
Az EVLA eljárás során szintén katétert alkalmaznak a végrehajtáshoz. E vékony cső mérete eltérhet attól függően, milyen hosszú a rendellenes véna.
 
A szakorvos a csövet abba a vénába vezeti, amelyet el szeretne távolítani. Amint a cső a vénába kerül, a szálas lézeroptikát is előre tolja a csövön keresztül. Ezután lézertechnológiát alkalmaz a hő előállítására, a vénák belső rétegén található sejtek elpusztítására. Ez hegesedést képez a szöveten, lezárja a vénavégeket.
 
A technika elsőszámú célja a rendellenes véna lezárása. Ezzel a vér más, egészséges vénákon keresztül kezd keringeni. Ha ez egyszer megtörténik, a károsodott véna elkezd eltűnni, s lehetővé teszi a szövetek számára, hogy felszívják a sérült vénát, vagyis minden normalizálódik.
 
A cikket két további technikával folytatjuk.
 
László Adrienn
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.