2021. 07. 27. - 10:50

Veszélyt jelent az egészségre az extrém visszér?

Veszélyt jelent az egészségre az extrém visszér?

A visszér meglehetősen gyakori gond. Az utcán is találkozhatunk bőven olyan emberekkel, akiknek látványos a problémájuk. De milyen veszélyeket rejthet az extrém visszér?

Mint arról már talán olvashattunk, a visszér nem csupán esztétikai probléma. Ezek a nagy és sötét erek kidomborodnak a bőr alatt, s kifejezetten kiemelkedőnek tűnnek. Általában a lábakon jelentkeznek, de másutt is kialakulhatnak a testen.
 
Az emberek jó része küzd ezzel a gonddal, de sokan húzzák-halasztják a kezelést. Pedig a visszér hosszútávon egyáltalán nincs jó hatással az egészségünkre.
 
Különösen az extrém esetek lehetnek veszélyesek.
 
Kijelenthető, hogy a visszérnek nagyobb hatása nincs a szervezetre, ám ha kezeletlenül hagyják, az állapot súlyosbodik és komoly veszélynek tesz ki bennünket.
 
A visszeret fontos időben kezeltetni, ha el akarjuk kerülni a komplikációkat
A visszeret fontos időben kezeltetni, ha el akarjuk kerülni a komplikációkat
 
Ritka ugyan, hogy visszér esetén komplikációk lépnek fel, ám a visszérbetegség lényegesen nagyobb kockázatot jelent a szövődmények kialakulása kapcsán, mint ha nincs ilyen problémánk.
 
Milyen komplikációkkal számolhatunk?
 
1.Bőrfekélyek
 
Az első kiemelhető szövődmény a bőrfekélyek jelentkezése. A visszerek közelében nagyobb valószínűséggel alakulnak ki fekélyek – leggyakrabban a boka környékén, ami fájdalommal és kényelmetlenség-érzéssel egyaránt jár. A kezdeti szakaszban nem igazán figyelünk fel a fekélyre, először csupán egy elszíneződött folt a bőrön. Fokozatosan válik fekéllyé.
 
Ha úgy érezzük, bőrfekélyünk van a visszér miatt, azonnal orvoshoz kell fordulnunk.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.