2023. 07. 24. - 09:30

Avokádós quinoa saláta – a feltöltő nyári köret

Avokádós quinoa saláta – a feltöltő nyári köret

Igazi erőbomba, ráadásul nagyon egészséges is az avokádóval és quinoával készülő saláta. Ropogós zöldségekkel kínálva ízletes és rendkívül telítő is!

Töltődjünk fel egy finom, egészséges salátával! Ez a különlegesség tele van egészséges quinoával, krémes avokádóval és ropogós zöldségekkel - ízletes és tápláló étel, ami kellően telít is!
 
Az avokádós-quinoás saláta 6 személyre elegendő hozzávalói: 480 ml víz; só ízlés szerint; 170 g  quinoa, leöblítve; 80 g friss spenót, durvára vágva; 1 nagy uborka, felkockázva; 4 paradicsom, felkockázva; 2 érett avokádó, kimagozva és felkockázva; 1 citrom leve; 4 evőkanál extra szűz olíva olaj; bors ízlés szerint.
 
Avokádós quinoa saláta – a feltöltő nyári köret
Avokádós quinoa saláta – a feltöltő nyári köret
 
Elkészítés
 
Egy kis lábasban forraljunk fel a vizet, adjunk hozzá egy csipet sót.
 
Tegyük bele a quinoát, fedjük le és pároljuk 15 percig, vagy amíg a víz felszívódik. Rakjuk át egy közepes tálba, hogy szobahőmérsékletűre hűljön - pihentessük a quinoát.
 
Majd tegyük hűtőbe 20 percre.
 
Ezt követően a spenótot, az uborkát, a paradicsomot és az avokádót is tegyük a quinoás tálba és keverjük jól össze az egészet.
 
Végül a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot is adjuk a tálhoz és keverjük meg.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.