2023. 01. 23. - 10:25

Elektromos riasztó akadályozhatja az álmodozást

Elektromos riasztó akadályozhatja az álmodozást

Ha valaki le szeretne szokni róla, hogy munka közben időnként álmodozni kezd, annak tökéletes a tudósok által újonnan kifejlesztett elektromos riasztó.

Meglepő találmány: elektromos riasztót fejlesztettek ki a tudósok, ami megakadályozza az álmodozást: „riadót fúj”, ha az elme elkalandozik, jelzést ad a felhasználónak.
 
Az eszköz az agyi tevékenység alapján képes azonosítani, ha valaki elveszíti a koncentrációját és riasztást ad, hogy erre figyelmeztessen.
 
Egy, 36, 60 év körüli ember bevonásával végzett kisméretű tanulmány kimutatta, hogy a kezelésben részt vevők lényegesen ritkábban kalandoztak el.
 
Elektromos riasztót fejlesztettek ki a tudósok, ami megakadályozza az álmodozást
Elektromos riasztót fejlesztettek ki a tudósok, ami megakadályozza az álmodozást
 
A vizsgálat során az érintetteknek billentyűt kellett megnyomniuk minden alkalommal, amikor egy szám felvillant a képernyőn - kivéve, ha az a szám a hármas volt.
 
Miután azonosították, mikor kalandozik el az emberek elméje, a kutatók megszólaltatták a jelzést – megállapításuk szerint ez pozitívan befolyásolta a feladat teljesítését.
 
„Végső célunk egy olyan neurofeedback tréning kifejlesztése, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kezeljék gondolatmeneteiket, jótékony módon” – magyarázta dr. Issaku Kawashima, a tanulmány vezetője.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.