2022. 10. 24. - 10:25

Finom, tartalmas tejszínes-pestós sült tészta

Finom,  tartalmas tejszínes-pestós sült tészta

A tésztakedvelők egyik kedvence lehet a krémes tejszínnel és pesto-val készülő, sütött változat. Vacsorára és ebédre is tökéletes, telítő és ízletes!

Csábító ajánlat, akár ebédről, akár vacsoráról van szó: a tejszínes-pestós sült tésztához még a pestót is magunk készíthetjük.
Lássuk, hogyan valósítsuk meg ezt a kivételesen ízletes, tartalmas ételt.
 
Hozzávalók:
 
Pestóhoz: 160 gramm friss bazsalikom; 2 gerezd fokhagyma; 65 gramm fenyőmag; 80 gramm reszelt parmezán sajt; 180 ml olívaolaj; 60 ml hideg víz; 120 ml tejszín; 1 teáskanál só; fél teáskanál bors.
 
A tésztához: 340 gramm fusili tészta, al dentére főzve; 200 gramm koktélparadicsom, félbevágva; 110 gramm reszelt parmezán sajt; 225 gramm mozzarella golyó.
 
Finom,  tartalmas tejszínes-pestós sült tészta
Finom, tartalmas tejszínes-pestós sült tészta
 
Elkészítés
 
A pesto elkészítéséhez aprítógépben keverjük össze nagyjából 30 másodpercig a bazsalikomot, a fokhagymát, a fenyőmagot, a parmezánt, a hideg vizet, a tejszínt, a sót és a borsot. Adjunk hozzá olívaolajat, majd dolgozzuk össze és tegyük félre.
 
A fusili tésztát főzzük meg al dentére (vagy 3-4 perccel azelőtt vegyük ki a vízből, amnnyi főzési időt a csomagolás utasításában látunk) és szűrjük le.
 
A koktélparadicsomokat felezzük el.
 
Keverjük össze serpenyőben a fusillit, a koktélparadicsomot és a pestót. Szórjuk meg a parmezán sajttal és tegyük rá a mozzarella golyókat.
 
Süssük az egészet 400 Celsius fokos hőmérsékleten 10-15 percig, vagy amíg a mozzarella elolvad.
 
Díszítsük további parmezánnal és friss bazsalikommal a sült tésztát. Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.