2023. 09. 04. - 10:00

Gyömbéres citrusfröccs az ínyenceknek

Gyömbéres citrusfröccs az ínyenceknek

Akár nyár, akár kora ősz, ez a citrusfröccs igazán felpezsdít bennünket! A gyömbér pedig már enyhén őszies hangulatot kölcsönöz az italnak.

Ha kissé már sok volt a kimondottan nyárias koktélokból, érdemes kipróbálnunk egy újat, amely már enyhén őszt csempész az italunkba! gyomberes_narancsos_ital_1
 
A gyömbéres citrusfröccsöt sem nehéz elkészíteni, csak egy kicsit több összetevőt igényel.
 
Hozzávalók: 100 gramm cukor; 120 ml hideg víz; nagyjából 7 centiméteres friss gyömbér, hámozva és finomra reszelve; 360 ml narancslé, frissen facsarva; 1 üveg Prosecco; 180 ml narancslikőr, például Aperol; 355 ml szódavíz; díszítéshez narancshéj.
Elkészítés
 
Készítsük el először a gyömbérszirupot: közepes lángon, egy kisebb edényben keverjük össze a cukrot, a vizet és a gyömbért.
 
Forraljuk fel alacsony hőmérsékletre, majd vegyük le a lángot és főzzük 5 percig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a gyömbér illatos nem lesz.
 
Vegyük le a tűzről a keveréket és hagyjuk hűlni 5-10 percig. Majd szűrjük át egy finom szitán - egy negyed csészényi, kb. 80 ml szirup szükséges.
 
Töltsünk meg egy nagyobb kancsót félig jéggel. Öntsük hozzá a gyömbér szirupot, a narancslevet és a Prosecco-t, majd keverjük össze.
 
A tetejét keserűnarancslikőrrel és szódabikarbónával szórjuk meg. Töltsük meg a kancsót a narancsszeletekkel és már kínálhatjuk is az italt!
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.