2022. 11. 21. - 10:35

Íme az isteni fahéjas espresso martini

Íme az isteni fahéjas espresso martini

Szívesen innánk egy igazi őszies, télies hangulatú koktélt? Ez a fahéjas, kávéval és Martinival készülő finomság tökéletes kiegészítő lehet a vacsorához.

Ha szívesen dobnánk fel az hűvös őszi, téli időszak estéit egy igazán kellemes, hangulatos itallal, keverjük ki ezt a kávé, fahéj és Martini összevegyítésével készülő, csábító koktélt! espresso_martini_1
 
Hozzávalók: 2 evőkanál cukor; fél evőkanál fahéj; 90 ml frissen főzött eszpresszó kávé; 1 evőkanál sűrűbb tejszín, plusz egy kevés a pohár peremének megmártásához; 45 ml vodka; jég a rázáshoz. 
 
Elkészítés
 
Keverjük össze a cukrot és a fahéjat egy kis, sekély tálban.
 
Adjunk hozzá 1 evőkanál fahéjas cukrot az eszpresszóhoz, majd keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Pár percre tegyük félre, hogy kissé kihűljön.
 
Mártsuk sűrű tejszínbe a martinis pohár szélét, majd vonjuk be a maradék fahéjas cukorral.
 
Szórjunk jeget a koktél shakerbe, öntsük bele az eszpresszó keveréket, a vodkát és a maradék evőkanál tejszínt.
 
Tegyük a fedőt a shakerre és rázzuk 1 percig, amíg nagyon hideg nem lesz.
 
Ezután szűrjük a martinit a kikészített pohárba és már fogyasztható is!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.