2022. 11. 21. - 10:35
Íme az isteni fahéjas espresso martini

Szívesen innánk egy igazi őszies, télies hangulatú koktélt? Ez a fahéjas, kávéval és Martinival készülő finomság tökéletes kiegészítő lehet a vacsorához.
Ha szívesen dobnánk fel az hűvös őszi, téli időszak estéit egy igazán kellemes, hangulatos itallal, keverjük ki ezt a kávé, fahéj és Martini összevegyítésével készülő, csábító koktélt! 

Hozzávalók: 2 evőkanál cukor; fél evőkanál fahéj; 90 ml frissen főzött eszpresszó kávé; 1 evőkanál sűrűbb tejszín, plusz egy kevés a pohár peremének megmártásához; 45 ml vodka; jég a rázáshoz.
Elkészítés
Keverjük össze a cukrot és a fahéjat egy kis, sekély tálban.
Adjunk hozzá 1 evőkanál fahéjas cukrot az eszpresszóhoz, majd keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Pár percre tegyük félre, hogy kissé kihűljön.
Mártsuk sűrű tejszínbe a martinis pohár szélét, majd vonjuk be a maradék fahéjas cukorral.
Szórjunk jeget a koktél shakerbe, öntsük bele az eszpresszó keveréket, a vodkát és a maradék evőkanál tejszínt.
Tegyük a fedőt a shakerre és rázzuk 1 percig, amíg nagyon hideg nem lesz.
Ezután szűrjük a martinit a kikészített pohárba és már fogyasztható is!
L.A.