2022. 11. 28. - 10:50

Jöhet egy jó kis vörösboros spagetti?

Jöhet egy jó kis vörösboros spagetti?

Ha szeretjük a tésztaféléket és szívesen kipróbálnánk valami újat, a vörösboros spagetti ideális egy különleges ebédhez vagy vacsorához!

A tészták, különösen a spagetti nagyon sokféleképpen elkészíthetők. Egy-egy különlegesség pedig feldobhatja a napunkat!
 
Próbáljuk ki a vörösboros spagettit, ami ebédre, vacsorára egyaránt remek!
 
Hozzávalók: 945 ml víz; 1 üveg testes vörösbor (cabernet például); 450 gramm spagetti; 2 evőkanál olívaolaj; 4 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve; 1 teáskanál pirospaprika pehely; 2 evőkanál vaj; 110 gramm frissen reszelt parmezán sajt; fél csésze laposlevelű olasz petrezselyem (kb. 15 g).
 
Jöhet egy jó kis vörösboros spagetti?
Jöhet egy jó kis vörösboros spagetti?
 
Elkészítés
 
Mérjünk ki 60 ml bort és tegyük félre.
 
Öntsük össze a vizet és az üveg bor maradékát, majd forraljuk fel.
 
Ha felforrt, tegyük bele a spagettit és főzzük, gyakran megkeverve, al dente állagúra, kb. 7 percen át.
 
Tegyünk félre 60 millilitert a főzővízből, majd szűrjük le a spagettit. Tegyük félre.
 
Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat. Szórjuk bele a fokhagymát és a pirospaprikát, majd főzzük 2 percig, időnként megkeverve.
 
Adjuk hozzá ezután a fennmaradt főzőfolyadékot és a bort - forraljuk fel.
 
Tegyük bele a tésztát és forgassuk meg, hogy bevonja a szósz.
 
Adjuk hozzá a vajat és keverjük, amíg bele nem olvad a tésztába. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a parmezánt és petrezselymet. Keverjük össze.
 
Egy pohár vörösborral kitűnő!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.