2023. 10. 02. - 10:00

Jót tehet a sör az immunrendszernek

Jót tehet a sör az immunrendszernek

A mérsékelt sörfogyasztás valójában jót tesz az immunrendszernek – a bélrendszer egészsége profitál belőle – derült ki egy új tanulmányból.

Jó hír a malátakedvelőknek: a sör jót tesz az immunrendszernek. Egy új kutatás felfedezte, hogy a mértékletes sörfogyasztás jobb a bélrendszer egészségének szempontjából, mint ha teljesen elzárkózunk az ivásától.
 
A sör számos létfontosságú összetevőt tartalmaz, amelyek baktériumokat szaporítanak a bélrendszer számára.
 
A kínai Dalian Orvostudományi Egyetem tanulmánya megállapította, hogy a sörben lévő polifenolok, rostok és etanol elengedhetetlenek az immunrendszer erősítéséhez.
 
Jót tehet a sör az immunrendszernek
Jót tehet a sör az immunrendszernek
 
A szakértők megjegyzik: a jövőben „egészségügyi sör” néven ismert termékek megelőzhetik az olyan problémákat, mint a szívbetegségek, sőt javíthatják a vérkeringést.
 
A kutatócsapat azonban felhívja a figyelmet, hogy az ivás előnyei csak a sört mérsékelten fogyasztókra vonatkoznak.
 
„Egyetértünk abban, hogy a mértékletes sörfogyasztás jótékony hatással van az immunrendszerre, összehasonlítva azt az alkohollal való túlzott mértékű visszaélés, vagy az absztinencia állapotaival. A halálozás kockázata alacsonyabb az enyhén és mérsékelten ivóknál, de nő a nagyivóknál”- jelezték a szakemberek.
 
A tanulmány a Frontiers in Nutrition című folyóiratban jelent meg.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.