2024. 01. 02. - 10:20

Még a háziállatokra is ügyel egy új otthoni robot

Még a háziállatokra is ügyel egy új otthoni robot

Újabb hasznos robotok mutatkoztak be a 2024-es CES elektronikai kiállításon Las Vegasban. Egyikük az LG mesterséges intelligenciát használó okosotthon-ügynöke.

Önállóan jár-kel két keréken, tanul, helyzetetket értelmez és még a háziállatokat is képes felügyelni – ez az LG vadonatúj okosotthon-ügynöke, amelyet a 2024-es CES (Consumer Electronics Show) kiállításon mutatott be a cég Las Vegasban, a Convention Centerben.
 
Egy sokoldalú otthoni robot
 
A robot mesterséges intelligencia-vezérelt, s multimédiás technológiákkal van felszerelve, így még beszélgetni is tud a környezetével, ráadásul komplikáltabb csevegésben is részt vehet.
 
Vagyis, lényegében tökéletesen menedzseli a háztartást, biztosítva az ott élők kényelmét és ha kell, beszélgetőtárs is lehet – érzelmek kifejezésére ugyancsak képes.
 
 
A robot ún. multimodális mesterséges intelligencia technológiával rendelkezik, melynek köszönhetően természetes nyelvi feldolgozással ötvözi a hang- és képfelismerést. Ezért értelmezni tudja a szóbeli beszédet, az ember szándékát is.
 
Természetesen az LG újdonsága kapcsolódik a különféle intelligens háztartási gépekhez és az IoT (tárgyak internete) eszközökhoz, így vezérelve azokat.
 
A robotot a Qualcomm Robotics RB5 platformjával készítették, mesterséges intelligencia-alkalmazásai között van az arcfelismerés és a felhasználó azonosítása is.
 
Érzékelőkkel, kamerával, hangszóróval látták el, így a valós idejű adatokat gyorsan begyűjti, majd ezek segítségével folyamatosan tanul.
 
Az LG új otthoni robotja rendkívül sokoldalú
Az LG új otthoni robotja rendkívül sokoldalú
 
Az új okosotthon-ügynökre tehát nyugodtan rábízhatjuk a háziállatainkat is, de biztonsági őrként is alkalmazható. Ha bármilyen furcsa tevékenységet tapasztal, okostelefonunkra értesítést küld.
 
Ha a tulajdonos nincs otthon, folyamatosan ellenőrzi a lakást és ugyancsak értesíti őt, ha bármit égve felejtett vagy bekapcsolva hagyott.
 
A robot arra is képes, hogy csatlakozzon okoskonnektorhoz – így a bekapcsolva felejtett eszközöket kikapcsolhatja.
 
Adatgyűjtéssel segít a robot
 
Számos adattal – például időjárás-frissítésekkel, az időbeosztás ismertetésével, emlékeztetőkkel – könnyíti meg a felhasználó életét, sőt, ha hazaérkezéskor rossz a kedve, hangulatát felmérve még ehhez illő zenét is lejátszik a számára.
 
Az LG az intelligens életmód-megoldásokkal szolgáló robottal arra törekszik, hogy az embernek minél kevesebbet kelljen a háztartási feladatokkal bíbelődnie, s összességében kényelmesebb életet élhessen.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.