2023. 01. 09. - 10:35

Meg kellene ennünk inkább a karácsonyfát?

Meg kellene ennünk inkább a karácsonyfát?

Kiemelkedő szakácsok azt tanácsolják az embereknek, kidobás helyett inkább egyék meg a karácsonyfájukat – számos egészségügyi és környezeti előny származik ugyanis belőle.

Kidobás helyett érdemes lenne inkább elfalatozgatni ünnepek után a karácsonyfánkat?
 
Ezt javasolják a legjobb szakácsok, akik szerint rengeteg C-vitamin van a fenyőben, de egyéb áldásos egészségügyi hatásai is vannak, nem beszélve a környezeti előnyökről.
 
Állításuk szerint, ha biofáról van szó, nagyjából az egészet meg lehet enni.
 
Meg kellene ennünk inkább a karácsonyfát?
Meg kellene ennünk inkább a karácsonyfát?
 
Rene Redzepi, a három Michelin-csillagos koppenhágai Noma étterem munkatársa elárulta: éttermében az elmúlt 20 évben használtak már fenyőtűt az ételekben.
 
„Úgy kell rá gondolni, mint a rozmaringra - szinte bármiben felhasználható” – mondta.
 
A fenyőfák alkalmazhatók tojás vagy zöldségek pácolására, valamint italokban és főzetekben is.
 
Julia Georgallis könyvet is írt Hogyan edd meg a karácsonyfádat? címmel. Kiemelte, hogy nagyjából az egész elfogyasztható, a tűket pedig használhatjuk úgy, akár a babérlevelet vagy a rozmaringot, ízesítéshez.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.