2024. 03. 07. - 09:45

Megjött a holografikus, érzelmes otthoni robot-asszisztens

Megjött a holografikus, érzelmes otthoni robot-asszisztens

Holografikus és érzelmes otthoni robot-asszisztensekkel rukkolt elő a barcelonai mobiltechnológiai kiállításon a Layer és a Deutsche Telekom Design and Customer Experience.

Otthoni robot-asszisztensek sorozatát tervezte meg a LAYER és a Deutsche Telekom Design and Customer Experience.
 
A Concept T otthoni asszisztensek most be is mutatkoztak a 2024-es Mobile World Congress (MWC) barcelonai kiállítson – a sorozat holografikus hub-ot, érzelmes és mozgó személyi robotot és moduláris fejegységet tartalmaz.
 
Robot asszisztens három formában
 
A Concept-T létrehozása 18 hónapnyi együttműködés eredménye, amely három formában jelent meg: View, Buddy és Level - mindegyikük saját technológiai funkcióval rendelkezik, a hívásokat és csevegéseket kristálylabdára vetíti. A labda az otthoni bútorok és technikák megfigyelését is végzi,  anélkül, hogy kézzel kellene be- vagy kikapcsolni őket.
 
Egy biztos, a LAYER és a Deutsche Telekom Design and Customer Experience új magasságokba emeli a kivetített valóságot – azzal, hogy a távközlési vállalat szolgáltatásait és hardvereit lényegében egy átlátszó üveggolyóba foglalja.
 
A holografikus központnak egy Emma nevű emberi arca is van, aki az operációs rendszer személyzeteként szolgál. A 3D holografikus, mesterséges intelligenciával működő virtuális asszisztens végigvezeti a felhasználókat a számukra szükséges alkalmazásokon és még a holografikus hívásokat is megkönnyíti. 
 
Megjött a holografikus, érzelmes otthoni robot-asszisztens
Megjött a holografikus, érzelmes otthoni robot-asszisztens
 
Akár egy varázs üveggömb
 
Ily módon a felhasználók fogadhatnak videohívásokat az átlátszó üveggömbön keresztül – ami meghökkentő élmény lehet, hiszen a módszer némileg a szellemekkel vagy a túlvilággal való kommunikációra használt médiumokra emlékeztet.
 
Az intelligens kamerák a felhasználó arcát pásztázva hozzák létre a holografikus avatárt – egyelőre azonban csak a Deutsche Telekom Design és Customer Experience által kínált szolgáltatásokat vetítik az átlátszó üveggolyóra.
 
A szintén a LAYER által tervezett MWC 2024 Deutsche Telekom stand látogatói egyébként megtekinthették a működő prototípust és elkészíthették saját 3D holografikus avatárjukat is.
 
Mindenre ügyel a mozgó robot
 
Az átlátszó üveggolyóból a két vállalat egy érzelmes és mozgó robotot alkotott, amely mozog a házban, képes vezérelni az intelligens készülékeket és berendezési tárgyakat.
 
A mesterséges intelligencia-alapú kísérő moduláris fejegysége nélkül kommunikálja a ház körül zajló eseményeket, kifejezés, érzelmek és az információs kijelző segítségével.
 
Ha a felhasználók túl kicsinek találják a fejmonitort az információk ellenőrzéséhez, a Concept Buddy bármilyen felületen felvillanthatja az információkat, a mennyezettől a padlón át a falakig.
 
A vándorló robotrouter nemcsak WiFi-t biztosít - arra is ösztönzi tulajdonosait, hogy öntözzék meg növényeiket vagy vegyék be a gyógyszereiket.
 
Segíti őket a nem fogadott hívások fogadásában, az online vásárlások böngészésében, valamint  edzés- és táplálkozási terveik nyomon követésében.
 
 
A LAYER és a Deutsche Telekom Design and Customer Experience érzékelési technológiát telepített a Concept Buddy-ra, így az képes megfejteni, rögzíteni környezetét és az emberek tevékenységeit, valamint válaszolni.
 
Átvizsgálja például a helyiséget, hogy képes legyen önmagában csökkenteni vagy növelni a légkondicionáló vagy a fűtés hőmérsékletét, s akár figyelmezteti is a felhasználókat az esetleges veszélyekre. Baleset esetén pedig a segélyszolgálathoz fordul.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.