2023. 02. 27. - 09:58

Omlett kicsit másképp

Omlett kicsit másképp

A tojást sokféleképpen készíthetjük. Íme egy igazi, foszlós, ízletes omlett – kicsit másképp, vajjal és metélőhagymával megbolondítva.

Számos módon el lehet készíteni a tojást – kedvenceink közé tartozik a rántotta és az omlett, utóbbiakat azonban többféleképp kisüthetjük és ízesíthetjük is.
 
Lássuk az omlettet kicsit másképp!
 
Hozzávalók: 5 nagy tojás fehérje: 3 nagy tojás sárgája; 2 evőkanálnyi sótlan vaj, félbevágva; só és bors, ízlés szerint; friss metélőhagyma apróra vágva, a díszítéshez.
 
Készítsük el az omlettet kicsit másképp!
Készítsük el az omlettet kicsit másképp!
 
Elkészítés
 
A tojás fehérjét és a tojás sárgáját két külön tálban szétválasztjuk. Csak 3 sárgájára lesz szükség, ezért a másik 2-t dobjuk ki, vagy tegyük félre más célra.
 
Verjük a tojássárgáját, amíg homogén és halvány színű nem lesz. Tegyük félre.
Tegyük át a tojásfehérjét egy nagy tálba és verjük, amíg háromszorosára nem nő és csúcsos, fehér állaga lesz.
 
A tojások sárgáját óvatosan keverjük a fehérjéhe, míg teljesen össze nem áll a mix.
 
Öntsük a tojásos keveréket egy közepes, tapadásmentes, fedős serpenyőbe. Közepes-alacsony lángon addig főzzük, amíg az omlett alja meg nem szilárdul - körülbelül 5 percig.
 
Emeljük fel az omlett mindkét oldalát és csepegtessen alá egy evőkanál vajat.
 
Fedjük le a serpenyőt és süssük további 5 percig, vagy amíg az omlett teteje megdermed.
 
Vegyük le a fedőt, ízesítsük az omlettet sóval és borssal. Ezután a serpenyőt is vegyük le a tűzről.
 
Hajtsuk az omlettet a tányérra és szórjuk meg metélőhagymával!
 
Jó étvágyat hozzá.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.