2023. 09. 25. - 11:00

Reggeli edzéssel fogyhatunk a legtöbbet?

Reggeli edzéssel fogyhatunk a legtöbbet?

A reggeli testmozgás a leghatékonyabb módszer a fogyásra – mutatott rá egy új amerikai tanulmány.

Reggel szükséges mozogni, ha valóban fogyni szeretnénk – állapította meg egy új amerikai tanulmány, amely rámutatott, hogy a reggeli edzés a súlyvesztés leghatékonyabb módszere.
 
A kutatás, amely több mint 5000 középkorú felnőtt bevonásával készül, kimutatta, hogy a 7 és 9 óra közötti edzés a legjobb idő a fogyáshoz.
 
Azoknak, akik reggeli edzést végeztek, alacsonyabb volt a testtömegindexük (BMI) és kisebbnek bizonyult a derékkörfogatuk is, mint azoknak, akik délben vagy este edzettek – annak ellenére, hogy több időt töltöttek ülve, mint mások.
 
Reggeli edzéssel fogyhatunk a legtöbbet?
Reggeli edzéssel fogyhatunk a legtöbbet?
 
A tudósok úgy vélik, a reggeli testmozgás jobb, mivel kevésbé valószínű, hogy az ember figyelmét elvonják a telefonhívások vagy a megbeszélések.
 
„Ez egy izgalmas új kutatás, amely összhangban van a gyakorlati célok elérésére vonatkozó általános tippekkel. Vagyis, ütemezzük be a reggeli edzést, mielőtt az e-mailek, telefonhívások vagy megbeszélések elvonják a figyelmünket” – ajánlotta dr. Rebecca Krukowski, a Virginiai Egyetem klinikai pszichológusa.
 
A szakember ugyanakkor elismerte, hogy a megállapítások más tényezőknek is tulajdoníthatók - ilyen például a kiszámíthatóbb ütemterv a nap folyamán, vagy az, hogy egyeseknek nincsenek gondozási kötelezettségeik mások irányában.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.