2023. 12. 27. - 09:25

Személyre szabott hajápolás Kínában - mesterséges intelligenciával

Személyre szabott hajápolás Kínában - mesterséges intelligenciával

Egy hongkongi startup személyre szabott hajápolási megoldásokat kínál mesterséges intelligencia-vezérelt platformmal, amely képes észlelni és megelőzni a hajhullást.

Egy hongkongi start-up cég mesterséges intelligenciát használ, hogy személyre szabott ellátást biztosítson az embereknek.
 
Személyre szabott hajápolási megoldásokat kínál mesterséges intelligenciával működő platformmal, amely képes a hajhullás észlelésére és megelőzésére.
 
A HairCoSys adatelemzőiből és hajszakértőiből álló csapata egy szabadalmaztatott mesterséges intelligencia-algoritmusokat használó alkalmazást tervezett, amely elemzi a felhasználók fejéről készült fényképeket, hogy azonosítsa a haj és a fejbőr állapotát, mielőtt javaslatot tesz annak kezelésére.
 
A koronavírus-járvány idején pattant ki a fejükből az ötlet
 
„A HairCoSys ötlete a Covid-19 járvány idején jött. Felfedeztem egy barátom hajhullását, miután szelfizett vacsora közben – mondta el egy interjúban Michael Wong alapító és vezérigazgató. - Ez késztetett arra, hogy előálljak a koncepcióval.”
 
A HairCoSys alkalmazása elvégzi a haj és a fejbőr értékelését - iPad és kézi objektív segítségével.
 
A technológia szabadalmaztatott algoritmusokat használ, amelyek képesek kiszámolni a hajszálak számát, illetve mikroszkopikus fotókkal megmérik a hajszálak vastagságát a fejbőr meghatározott területein.
 
Személyre szabott fodrászatot indít Kína mesterséges intelligenciával
Személyre szabott fodrászatot indít Kína mesterséges intelligenciával
 
Az alkalmazás a számszerűsített adatokat használja fel a felhasználó haja és fejbőre egészségi állapotának elemzésére, mielőtt megfelelő terméket ajánlana megoldásként.
 
A HairCoSys mesterséges intelligencia modelljét több mint egymillió hajfotóból álló adattárral képezték ki. A cég tudományos kutatási támogatást is kap a Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem vállalkozói központján és a Hongkongi City University (CityU) egyetem Tech 300 programján keresztül.
 
A HairCoSys szívesen integrálja mesterséges intelligencia technológiáját különféle kapcsolódó szegmensekkel - beleértve a fodrászatot, a samponhasználatot, a hajápolási termékeket és a szépségápolási intézményeket, így átfogó hajápolási ökoszisztémát hoz létre.
 
A mesterséges intelligencia-alkalmazás már használatban van
 
A HairCoSys alkalmazását már bevetették a helyi fodrászszalonok és kezelőközpontok, eddig több mint 3000 felhasználási esetről tudni. 
 
A cég előfizetéses modellt biztosít vállalati ügyfelek számára és jutalékot kap az ügyfelek termékeinek platformján keresztül történő értékesítéséből.
 
Wong - aki a HairCoSys 2021 májusában történt megalapítása előtt a hajápolási és hajkezelési iparágban dolgozott – bízik benne, hogy know-how-jával és tapasztalatával még több embernek segít hozzájutni a vállalat technológiájához és szép hasznot is remél.
 
„A csapat azt tervezi, hogy a holdújév után egy mobilalkalmazást indít az egyéni felhasználók számára, hogy mindenki személyre szabott elemzést kaphasson és felkészülten hozhasson megalapozott döntéseket hajápolásával kapcsolatban” – mondta Wong.
 
A fogyasztói alkalmazás segítségével az emberek rendszeresen ellenőrizhetik és nyomon követhetik hajuk egészségi állapotát otthon, valamint ajánlásokat kaphatnak hajápoló termékekre és megoldásokra vonatkozóan.
 
Wong elárulta, hogy a HairCoSys jövőre terjeszkedne tervei szerint a Greater Bay Area területére, valamint Malajziába és Thaiföldre a hajápolási termékek kiskereskedelmi forgalmazásával kapcsolatban.
 
A cég januárban a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) mutatja majd be technológiáját, ahol - reményei szerint - hajápolási megoldásokat kínálhat vállalati ügyfeleknek és fogyasztóknak, Észak-Amerikában és Európában.
 
Fotó: Facebook.com/haircosys
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.