2010. 07. 09. - 21:45

A debreceni és tisztántúli népi táplálkozás

A debreceni és tisztántúli népi táplálkozás
Az a paraszti konyha, amely jellegzetességeit mind a mai napig sok helyen őrzi, a 19. század fordulóján alakult ki. Az ételkészítési módok, a felhasznált eszközök és alapanyagok szoros kapcsolatban álltak - állnak - egy-egy vidék gazdasági-társadalmi szerkezetével, az elterjedt szokásokkal és nem utolsósorban az ott élők anyagi helyzetével. Ebből következik, hogy ahány tájegység, annyi egymástól eltérő felhasználási mód és étel ismert kis hazánkban - elég, ha csak a pusztán és a víz mellett élők étkezési szokásai és a felhasznált alapanyagok közötti különbséget említjük. Érdemes tehát a tájjellegű konyhák étel és ital kínálatába betekinteni, kezdjük a sort a debreceni és tiszántúli emberek táplálkozásával!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.