2007. 03. 29. - 07:00
A skandináv konyha gasztronómia jellegzetességei Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Gasztronómiájuk sokban különbözik a közép-európaitól, az eltérő hagyományok és éghajlati viszonyok miatt.
Dániában a smorrebord helyi jellegzetességnek számít, a dánok vajas kenyérnek nevezik de annál jóval több. Felhasználnak hozzá félbarna kenyeret, rozskenyeret, fehérkenyeret és fekete parasztkenyeret. A dánok reggelire sokfélét esznek pl. felvágottakat, vajakat, sajtokat, joghurtokat, többféle kenyeret, péksüteményeket, teát, kávét. Ebédre, vacsorára kiadós sülteket esznek, kedvelik a testes marhahúsokat, a vadhúsokat és a halféléket. Köretként zöldségeket, sült vagy főtt burgonyát, a húsokat pedig mártásokkal ízesítik. Levest ritkán esznek, étkezésüket előétellel kezdik. Az előételek rendszerint hideg halak, főzve, pácolva, fűszeres hagymás lében, illetve hideg pástétomok.

Svédország gasztronómiájának köszönhetően terjedt el az úgynevezett svédasztalos szokás melyet náluk "smörgasbord"(vegyes ízelítő) Leveseik savanykás ízű káposztaleves, hallevesek, barnababos kolbászleves, kelbimbóleves, hideg rénszarvasleves.

Finnországban egyedülállóan finomak a pácolthering-készítmények. Nagy kultusza van a jávorszarvas, rénszarvas húsának, csemegének számít a medvetalp, a füstölt, pácolt medvesonka. Étkezés előtt egy borókaalapú pálinkát- koskenkorva-vagy rozspálinkát isznak.
csibe
További bulvár hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: A skandináv konyha gasztronómia jellegzetességei Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz

Svédország gasztronómiájának köszönhetően terjedt el az úgynevezett svédasztalos szokás melyet náluk "smörgasbord"(vegyes ízelítő) Leveseik savanykás ízű káposztaleves, hallevesek, barnababos kolbászleves, kelbimbóleves, hideg rénszarvasleves.

Finnországban egyedülállóan finomak a pácolthering-készítmények. Nagy kultusza van a jávorszarvas, rénszarvas húsának, csemegének számít a medvetalp, a füstölt, pácolt medvesonka. Étkezés előtt egy borókaalapú pálinkát- koskenkorva-vagy rozspálinkát isznak.
csibe
További bulvár hírek: a nice.mconet.biz portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: A skandináv konyha gasztronómia jellegzetességei Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz