2006. 07. 25. - 11:54
Amaránt leves

Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövény, az amaránt mag zsírtartalma az emberi szervezet számára előnyös telítetlen zsírsavakban gazadag.
Hozzávalók:
500 g darált pattogatott amaránt
2 l zöldségleves
2 nagy zöldhagyma
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
250 g tejszín
fehérbors
szerecsendió
reszelt sajt
metélő hagyma
Elkészítés:
A megőrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon főzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélő hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.
Csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz: Amaránt leves
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
500 g darált pattogatott amaránt
2 l zöldségleves
2 nagy zöldhagyma
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
250 g tejszín
fehérbors
szerecsendió
reszelt sajt
metélő hagyma
Elkészítés:
A megőrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon főzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélő hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.
Csibe
Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz: Amaránt leves
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu