2006. 07. 25. - 11:54

Amaránt leves

Amaránt leves
Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövény, az amaránt mag zsírtartalma az emberi szervezet számára előnyös telítetlen zsírsavakban gazadag.

Hozzávalók:

500 g darált pattogatott amaránt
2 l zöldségleves
2 nagy zöldhagyma
2 fej vöröshagyma
100 g vaj
250 g tejszín
fehérbors
szerecsendió
reszelt sajt
metélő hagyma


Elkészítés:

A megőrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon főzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélő hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.


Csibe



Szólj hozzá: Gasztronómiai fórumunkhoz: Amaránt leves

A hír támogatója:


Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.