2006. 01. 27. - 15:15
Arab palacsinta (Burek)

Mai receptünk egy arab specialitás, mely eltér kicsit a hagyományos palacsintától, gyorsan és könnyen elkészíthető ínyencség.
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
30 dkg búzadara
só
A töltelékhez:
25 dkg spenót
25 dkg báránycomb
1 vöröshagyma
4 tojás
3 evőkanál vaj
2 teáskanál fahéj
csipetnyi fekete bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet, a darát,és a sót összekeverjük, vízzel felöntjük, hogy palacsinta tésztát kapjunk.20-30 percig pihenni hagyjuk. A bárányhúst le kell darálni,a vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk és rárakjuk a húst.Kevés vízzel öntsük fel és pároljuk meg. A spenótot vagdaljuk fel és adjuk hozzá a puha húshoz. Kevés olajon a lepényeket kisütjük, a húsos masszát a közepébe rakjuk majd göngyölve tálaljuk.
Csibe - MCOnet
Beszélgess a gasztronómia témájában
A tésztához:
20 dkg liszt
30 dkg búzadara
só
A töltelékhez:
25 dkg spenót
25 dkg báránycomb
1 vöröshagyma
4 tojás
3 evőkanál vaj
2 teáskanál fahéj
csipetnyi fekete bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet, a darát,és a sót összekeverjük, vízzel felöntjük, hogy palacsinta tésztát kapjunk.20-30 percig pihenni hagyjuk. A bárányhúst le kell darálni,a vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk és rárakjuk a húst.Kevés vízzel öntsük fel és pároljuk meg. A spenótot vagdaljuk fel és adjuk hozzá a puha húshoz. Kevés olajon a lepényeket kisütjük, a húsos masszát a közepébe rakjuk majd göngyölve tálaljuk.
Csibe - MCOnet
Beszélgess a gasztronómia témájában