2006. 03. 03. - 16:59
Babbal töltött paprika

Mai ínyenc ételünket pirítós kíséretében, előételként vagy italkocsonyaként kínáljuk.
Hozzávalók:
200 g száraz vese/tarkabab
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
Só
Bors
2 nagy színes paprika
4-5 szál petrezselyem
1 kk. Worcester szósz
3 ek. Csípős paprika krém
2 csipet chili por
1kk. mustár
2 ek. Olaj
1 szál zeller zöldje
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk hideg vízbe. A hagymaféléket és a fokhagymát meghámozzuk. A babot bő vízben, 1 gerezd fokhagymával, a vöröshagymával és a babérlevéllel puhára főzzük, félidőben megsózzuk. Ezt követően hagyjuk kihűlni. A paprikát kettévágjuk, a magjait és az ereit kiemeljük. A petrezselyemleveleket, a 2 gerezd fokhagymát és a lilahagymát felaprítjuk. A babot leszűrjük. 12-15 szem bab kivételével keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a lilahagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a Worcester szószt, a paprikakrémet, a chiliport, a mustárt és az olajat, péppé turmixoljuk. Ízlés szerint ízesítjük a sóval és a borssal. Ha túl sűrűnek találjuk a masszát, adhatunk hozzá egy kis bablevet, illetve tejfölt. A krémet habzsákba szedjük és megtöltjük vele a paprikákat. A megmaradt babszemekkel és petrezselyemlevéllel díszíthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
