2006. 04. 21. - 20:19
Banánszelet

Mai receptajánlónkban az édességek kedvelőinek szeretnénk ezt a nagyon mutatós és finom süteményt bemutatni.
Hozzávalók:
5-6 db banán.
Tészta:
6 tojás,
6 evőkanál liszt,
6 evőkanál kristálycukor,
sütőpor.
Krém:
3,5 dl tej,
1 pudingpor (bármilyen ízű lehet, a legjobb a tejszín ízű),
25 dkg margarin,
15 dkg cukor.
Máz: csokoládé.
Elkészítés:
A tepsinket fóliával vagy sütőpapírral kibéleljük, a banánt karikára szelve belerakjuk. 6 tojásból piskótatésztát készítünk, és a banánra öntjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a sütőt egy perc múlva mérsékeljük. Ha a tészta megsült, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a fóliát (vagy a sütőpapírt), és a kihűlt tésztára a következő krémet kenjük: a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, és ha kihűlt a habosra kevert vajjal szépen elkeverjük. A sütit bevonhatjuk csokival, de az is jó, ha a tetejére reszeljük.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

5-6 db banán.
Tészta:
6 tojás,
6 evőkanál liszt,
6 evőkanál kristálycukor,
sütőpor.
Krém:
3,5 dl tej,
1 pudingpor (bármilyen ízű lehet, a legjobb a tejszín ízű),
25 dkg margarin,
15 dkg cukor.
Máz: csokoládé.
Elkészítés:
A tepsinket fóliával vagy sütőpapírral kibéleljük, a banánt karikára szelve belerakjuk. 6 tojásból piskótatésztát készítünk, és a banánra öntjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a sütőt egy perc múlva mérsékeljük. Ha a tészta megsült, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a fóliát (vagy a sütőpapírt), és a kihűlt tésztára a következő krémet kenjük: a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, és ha kihűlt a habosra kevert vajjal szépen elkeverjük. A sütit bevonhatjuk csokival, de az is jó, ha a tetejére reszeljük.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
