2007. 01. 23. - 14:00

Bangkoki csirke - Étterem- Gasztronómia

Bangkoki csirke - Étterem- Gasztronómia
Étterem- Gasztronómia - Gasztronómiai rovatunk mai ajánlata rendkívül különleges és ízletes egytálétel, ami nem más mint a bangkoki csirke receptje.
Hozzávalók:
1 kg egész csirke
1 ek. szójamártás
3 ek. Szára, fehér bor
1/2 mk. cukor,
4 gerezd zúzott fokhagyma
5 szál újhagyma háromfelé vágva
csipetnyi gyömbér
1 ek. vágott petrezselyem,
csipetnyi törött bors,
3 ek. olívaolaj,
1 pirospaprika karikára vágva,
3 ek. reszelt sárgarépa.


407_20060804165635_651.jpg




Elkészítés:

Keverjük össze a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a szójamártást, a törött borsot, a bort, a cukrot és a vágott petrezselymet. Belezzük ki a csirkét, kenjük be a belsejét ezzel a szósszal, majd a sárgarépát és a hagymát tegyük a csirke belsejébe. Ezt követően varrjuk össze a nyílást. Tegyük a csirkét egy teflontepsibe, a tetejét kenjük be olívaolajjal, és a csirke alá is öntsünk egy kis olajat, illetve egy kevéske fehérbort. Folyamatos locsolgatással süssük addig, amíg piros nem lesz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!



Csibe



Szólj hozzá: Étterem- Gasztronómia fórumunkhoz: Bangkoki csirke


A hír támogatója:


Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.