2007. 03. 30. - 07:00
Barackos-mákos sütemény- Étterem - Gasztronómia

Étterem - Gasztronómia - Hasznos tipp a sütemények szeleteléséhez: a legjobb az elektromos kés, ha nincs minden vágás előtt a késünket, mártsuk langyos vízbe!
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
2.5 dl langyos tej
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
8 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
2 konzerv barackbefőtt
10 dkg vaj
2 csomag (50 dkg) kész máktöltelék
3 ek. Rum
4 tojás
2.5 dl natúr joghurt
75 dkg zsírszegény túró
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 ek búzadara
1 citrom reszelt héja és leve
1 ek egész mák
Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt szétmorzsoljuk, hozzáadunk 1 ek. Lisztet, és addig keverjük, amíg az élesztő elolvad. Lefedjük és szobahőmérsékleten kb. 15 percig, kelesztjük.
A maradék lisztet, a cukrot, egy csipetnyi sót, az olvasztott vajat és a tojásokat keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kézi robotgépp dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk. Végül kézzel is átgyúrjuk, és lefedve, szobahőmérsékleten kb. 20 percig, kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta a kétszeresére dagad. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A barackot lecsepegtetjük. A mákot összekeverjük a rummal. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A joghurtot összedolgozzuk a túróval, a cukorral, a pudingporral, a grízzel, a tojássárgájával, a citrom levével és reszelt héjával. Végül a tojáshabot is hozzáadjuk. A sütőtepsit kivajazzuk, a gázt pedig előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk. Rákenjük a mákos masszát, szétosztjuk rajta a fél barackokat, és végül beborítjuk a túrókrémmel. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejét megszórjuk a mákkal.
Csibe
További hírek: a / portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz:Barackos-mákos sütemény- Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz
Hozzávalók a tésztához:
2.5 dl langyos tej
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
8 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
2 konzerv barackbefőtt
10 dkg vaj
2 csomag (50 dkg) kész máktöltelék
3 ek. Rum
4 tojás
2.5 dl natúr joghurt
75 dkg zsírszegény túró
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 ek búzadara
1 citrom reszelt héja és leve
1 ek egész mák
Elkészítés:
Langyos tejben az élesztőt szétmorzsoljuk, hozzáadunk 1 ek. Lisztet, és addig keverjük, amíg az élesztő elolvad. Lefedjük és szobahőmérsékleten kb. 15 percig, kelesztjük.
A maradék lisztet, a cukrot, egy csipetnyi sót, az olvasztott vajat és a tojásokat keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kézi robotgépp dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk. Végül kézzel is átgyúrjuk, és lefedve, szobahőmérsékleten kb. 20 percig, kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta a kétszeresére dagad. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A barackot lecsepegtetjük. A mákot összekeverjük a rummal. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A joghurtot összedolgozzuk a túróval, a cukorral, a pudingporral, a grízzel, a tojássárgájával, a citrom levével és reszelt héjával. Végül a tojáshabot is hozzáadjuk. A sütőtepsit kivajazzuk, a gázt pedig előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk. Rákenjük a mákos masszát, szétosztjuk rajta a fél barackokat, és végül beborítjuk a túrókrémmel. A sütőben kb. 55 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejét megszórjuk a mákkal.
Csibe
További hírek: a / portálon
Nice linkajánló: nicelink.mconet.biz
Képeslapküldő: Küldjön képeslapot ismerősének!
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz:Barackos-mákos sütemény- Étterem - Gasztronómia
A hír támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz