2006. 03. 21. - 16:13
Bazsalikomos pizza

Mai receptünkben egy pizza fajtát mutatunk be, mely a hétköznapokon könnyen elkészíthető és ráadásul ízletes is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg búzaliszt
1 tojás
½ tk. Só
1-2 ek. Víz
10 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg gouda sajt
Bazsalikom
15 dkg koktél paradicsom
Az öntethez:
4 tojás
2 dl. Tejszín
Só
Bors
2 dkg mandulafenyőmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ezt követően fóliába csomagolva kb. 1 órára hideg helyre, tesszük. Kinyújtjuk a tésztát tűzálló formába, tesszük, majd villával többször megszurkáljuk, majd elősütjük. A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a bazsalikomot, illetve a paradicsomok felét egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd rászórjuk a bazsalikomos sajtot. A tejszínt és a tojásokat az öntethez összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a borításra öntjük, majd a megmaradt paradicsomokat eloszlatjuk rajta. A formát rácson újra sütőbe tesszük, 30-35 perc alatt készre sütjük. A mandulafenyőmagot serpenyőben világosbarnára pirítjuk, a lepényre szórjuk, és melegen tálaljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

A tésztához:
20 dkg búzaliszt
1 tojás
½ tk. Só
1-2 ek. Víz
10 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg gouda sajt
Bazsalikom
15 dkg koktél paradicsom
Az öntethez:
4 tojás
2 dl. Tejszín
Só
Bors
2 dkg mandulafenyőmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ezt követően fóliába csomagolva kb. 1 órára hideg helyre, tesszük. Kinyújtjuk a tésztát tűzálló formába, tesszük, majd villával többször megszurkáljuk, majd elősütjük. A sajtot lereszeljük és hozzáadjuk a bazsalikomot, illetve a paradicsomok felét egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd rászórjuk a bazsalikomos sajtot. A tejszínt és a tojásokat az öntethez összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és a borításra öntjük, majd a megmaradt paradicsomokat eloszlatjuk rajta. A formát rácson újra sütőbe tesszük, 30-35 perc alatt készre sütjük. A mandulafenyőmagot serpenyőben világosbarnára pirítjuk, a lepényre szórjuk, és melegen tálaljuk.
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
