2009. 12. 09. - 12:58
Békés megyei hagyományok a Hotel Corvus Aqua Étteremben

A Hotel Corvus Aqua földszintjén található étterem és tóparti terasz azzal a céllal jött létre, hogy a hagyományos békési ízek, az elmaradhatatlan hungarikumok megismertetése mellett a vendégek ízelítőt kaphassanak a nemzetközi - reform konyha remekeiből is! Erről kérdeztük az étterem vezetőjét, Bara Tibort.
- Mesélne a kezdetekről?
- Ez az épület, ahol jelenleg a szálloda elhelyezkedik, valamikor a Honvédségé volt. Ezt vásárolták meg a tulajdonosok, majd átalakították, és kibővítették a négy csillagos szállodát egy gyönyörű szép étteremmel, amely a Gyopárosi tó partján fekszik.
- Hogyan jellemezné az éttermet?
- Olyan célt tűztünk ki magunk elé, hogy bemutassuk az itt élő, valamint az ide látogató embereknek a helyi specialitásokat, a régmúlt kedvenc étkeit Orosháza és Gyopárosfürdő környékén. Ennek egyik vonzata a liba: libamáj, libasültek. De a tópart közelsége miatt elengedhetetlenek a halételek is az étlapon. Az étterem maga mediterrán stílusú, ötvözve a jelenkori és a régmúltat idéző receptekkel. A vendégek szerint is ízléses étlapot állítottunk össze, a hozzá illő borokkal, előtérbe helyezve természetesen a magyar italokat.
- Van konkrét specialitásuk?
- Természetesen van. A levesek közül a specialitásunk az Orosházi Csorba Leves, amely marhahúsból készül pici rántással, mustárral ízesítve és savanyú káposztával gazdagítva, tejfölösen tálalva. Nagyon kedvelik a vendégek, külföldiek, magyarok egyaránt. Második fogásként a Serpenyőben tálalt csirkemellet ajánlom sajttal, gombával ráhalmozva csőben sütve, széles hasábburgonyával.A Konyhafőnök ajánlatából szeretném megemlíteni az Orosházi Libatort, amely fokhagymás libacombot takar egyben megsütve, friss libatepertővel, hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával. A Tepertős Túróscsúszának széles skálája ismert, mi úgy kínáljuk, ahogyan itt Orosházán készült annak idején. Mi magunk gyúrjuk és főzzük meg a metélt tésztát, túróval és sertéstepertővel, sósan tejfölösen visszakerül a tepsibe, sütőben összepirítják és ezután kerül tálalásra. A hely másik specialitását a Séf Álmának neveztük el, ez egy házi rétes madártejjel, aminek az az érdekessége, hogy a madártej itt Orosházán és környékén karamellizált cukorral készül, és remek színt és ízt ad a desszertnek.
- Szokott-e lenni, illetve jelenleg van-e valamilyen akciójuk?
- Hogyne! Például olyan törzsvásárlói kártyával rendelkezünk, amely 10, 20, illetve 25%-os kedvezményre jogosítja a vendégeinket minden szolgáltatás árából. Ezen felül mindig részt veszünk a Torkos Csütörtök elnevezésű országos akciós napon, viszont mi havonta szintén kinevezünk 1-1 napot, amikor 50%-os kedvezménnyel lehet nálunk étkezni.
- Milyen rendezvényekkel várják az ide betérőket?
- Borvacsorákat szoktunk szervezni, és borklubot is szeretnénk indítani. Továbbá jótékonysági bálokat is szoktunk szervezni az iskolák számára, de a helyi Civil programsorozatokban is mindig részt veszünk. A Gyereknap is állandó programjaink közé tartozik, január 31-én pedig egy nagy sikerű Szakácsversenyt rendeztünk, amelyet 2010-ben is meg kívánunk szervezni, ám ez úttal már a megyére kiterjesztve. Ezen részt fog venni zsűriként a Békés Megyei Gasztronómiai Szövetségtől Ambrus György, illetve a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla is.
MCOnet-Kovács Tünde
Étterem Online
- Ez az épület, ahol jelenleg a szálloda elhelyezkedik, valamikor a Honvédségé volt. Ezt vásárolták meg a tulajdonosok, majd átalakították, és kibővítették a négy csillagos szállodát egy gyönyörű szép étteremmel, amely a Gyopárosi tó partján fekszik.
- Hogyan jellemezné az éttermet?
- Olyan célt tűztünk ki magunk elé, hogy bemutassuk az itt élő, valamint az ide látogató embereknek a helyi specialitásokat, a régmúlt kedvenc étkeit Orosháza és Gyopárosfürdő környékén. Ennek egyik vonzata a liba: libamáj, libasültek. De a tópart közelsége miatt elengedhetetlenek a halételek is az étlapon. Az étterem maga mediterrán stílusú, ötvözve a jelenkori és a régmúltat idéző receptekkel. A vendégek szerint is ízléses étlapot állítottunk össze, a hozzá illő borokkal, előtérbe helyezve természetesen a magyar italokat.
- Van konkrét specialitásuk?
- Természetesen van. A levesek közül a specialitásunk az Orosházi Csorba Leves, amely marhahúsból készül pici rántással, mustárral ízesítve és savanyú káposztával gazdagítva, tejfölösen tálalva. Nagyon kedvelik a vendégek, külföldiek, magyarok egyaránt. Második fogásként a Serpenyőben tálalt csirkemellet ajánlom sajttal, gombával ráhalmozva csőben sütve, széles hasábburgonyával.A Konyhafőnök ajánlatából szeretném megemlíteni az Orosházi Libatort, amely fokhagymás libacombot takar egyben megsütve, friss libatepertővel, hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával. A Tepertős Túróscsúszának széles skálája ismert, mi úgy kínáljuk, ahogyan itt Orosházán készült annak idején. Mi magunk gyúrjuk és főzzük meg a metélt tésztát, túróval és sertéstepertővel, sósan tejfölösen visszakerül a tepsibe, sütőben összepirítják és ezután kerül tálalásra. A hely másik specialitását a Séf Álmának neveztük el, ez egy házi rétes madártejjel, aminek az az érdekessége, hogy a madártej itt Orosházán és környékén karamellizált cukorral készül, és remek színt és ízt ad a desszertnek.
- Szokott-e lenni, illetve jelenleg van-e valamilyen akciójuk?
- Hogyne! Például olyan törzsvásárlói kártyával rendelkezünk, amely 10, 20, illetve 25%-os kedvezményre jogosítja a vendégeinket minden szolgáltatás árából. Ezen felül mindig részt veszünk a Torkos Csütörtök elnevezésű országos akciós napon, viszont mi havonta szintén kinevezünk 1-1 napot, amikor 50%-os kedvezménnyel lehet nálunk étkezni.
- Milyen rendezvényekkel várják az ide betérőket?
- Borvacsorákat szoktunk szervezni, és borklubot is szeretnénk indítani. Továbbá jótékonysági bálokat is szoktunk szervezni az iskolák számára, de a helyi Civil programsorozatokban is mindig részt veszünk. A Gyereknap is állandó programjaink közé tartozik, január 31-én pedig egy nagy sikerű Szakácsversenyt rendeztünk, amelyet 2010-ben is meg kívánunk szervezni, ám ez úttal már a megyére kiterjesztve. Ezen részt fog venni zsűriként a Békés Megyei Gasztronómiai Szövetségtől Ambrus György, illetve a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla is.
Elérhetőségek:
Hotel Corvus Aqua
Postai cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Hűvös utca 1.
Telefon : (36-68)413-810
Fax : (36-68)413-210
E-mail : info@hotelcorvus.hu
Rendezvények, csoportok : sales@hotelcorvus.hu
Hotel Corvus Aqua
Postai cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Hűvös utca 1.
Telefon : (36-68)413-810
Fax : (36-68)413-210
E-mail : info@hotelcorvus.hu
Rendezvények, csoportok : sales@hotelcorvus.hu
MCOnet-Kovács Tünde
Étterem Online
Szólj hozzá a fórumon!