2008. 02. 02. - 11:31

Bodor Béla Gasztronómiai Emlékverseny Hajdúszoboszlón - Étterem - Gasztronómia

Bodor Béla Gasztronómiai Emlékverseny Hajdúszoboszlón - Étterem - Gasztronómia
Étterem - Gasztronómia - Január 26-án, szombaton rendezték meg a III. Bodor Béla Gasztronómiai Emlékversenyt Hajdúszoboszlón a Kovács Máté Városi Művelődési Központban.

A Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete három éve indította el a Bodor Béla Gasztronómiai Emlékversenyt.

Idén hat kategóriában: felnőtt szakács, hidegkonyha és meleg étel hidegen tálalva; cukrász és felszolgáló, míg a tanulók szakács, cukrász és felszolgáló kategóriában indulhattak a versenyen.

A művelődési ház dísztermét a felnőtt felszolgálók, szakácsok, cukrászok terített asztalai, ételsorai, és dísztálak töltötték meg, míg a tanulók versenymunkái a kiállító teremben sorakoztak. A zsűri tagjai már a berendezett teremben, a tökéletesen szervírozott asztalok között kezdték az értékelést, ami sokáig tartott, mert rendkívül alaposan megszemlélték, sőt megtapogatták az ételeket. Ez ilyenkor teljesen természetes, hozzátartozik a döntés mechanizmusához. A zsűri elnökének figyelme A-tól Z-ig, gasztrora fordítva az aszpik fényétől a zöldfűszeres mártás mennyiségéig mindenre kiterjedt.

Istók Csaba a Hajdúszoboszló Vendéglátók Egyesületének elnöke elmondta, nem csak városunkból érkeztek a megmérettetésre, volt olyan, aki Budapestről jött el. A verseny szerepel Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség versenynaptárában, és támogatják is a megrendezését.

Az elkészült ételeket és ízlésesen megterített asztalokat két zsűri értékelte, egyik a felszolgálókat, a másik a szakácsokat és cukrászokat. Nagy öröm, hogy nagyon sok fiatal tehetséget láthattunk a nap folyamán, ez köszönhető a Bocskai István Szakképző Iskolában végzett oktatásnak, kitartó munkának. A diákok éjt nappallá téve készülnek a versenyre, volt aki egyénileg, mások párosan indultak. Belekóstolva a versenybe egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak választott mesterségük felé. Istók Csaba is megerősítette ezt, aki szerint a verseny legnagyobb hozadéka, minőségi szinten biztosítani a szakmai utánpótlást.

A hivatalos értékelést Zsolnay Gábor zsűri elnök, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, oktatási bizottságának elnöke vállalta fel. A tipikus problémák felsorolása után, jött a dicséret, majd ennek tárgyiasult formája az emléklapok és serlegek átadása. Az „A” kategóriában Hajdú Zoltán a Hungarospa Thermal Hotel chéf-je arany minősítést kapott, s övé lett a vándorserleg is.

[SZOBOSZLÓ TV, Kiss K.-Tóth-M.M. - MCOnet]

Szólj hozzá a fórumon!: Bodor Béla Gasztronómiai Emlékverseny Hajdúszoboszlón - Étterem - Gasztronómia

További étterem – gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz

Étterem – gasztronómia linkajánló: etteremlink.mconet.biz

Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.