2009. 05. 13. - 09:01

Bodzás palacsinta

A bodza felhasználásával nem csupán szörpöt, hanem isteni ételkülönlegességeket is lehet készíteni.
Hozzávalók:
bodzavirágok, porcukor. A palacsintatésztához: liszt, cukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, kevés olaj, só, tej

Elkészítése: A bodzavirágokat megmossuk, lecsepegtetjük. A többi hozzávalóból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a bodzavirágokat egyenként belehelyezzük, és ráöntünk kb. 3 evőkanálnyi palacsintatésztát. Úgy is megpróbálhatjuk, hogy a virágot megmártjuk a tésztában. Ha átsült az egyik oldala, megfordítjuk. Miután mindkét oldala megsült, kivesszük, a felesleges olajat lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Étterem Online - www.etterem.us

Szólj hozzá a fórumon!

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.