2005. 11. 18. - 19:34

Brokkolis-húsos cannelloni

Brokkolis-húsos cannelloni
Mai receptajánlónk igazi ínyencséget rejt, amihez mindenkinek jó főzést és jó étvágyat kívánunk.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
25 dkg brokkoli
2 kicsi tojás
15 dkg liszt
10 dkg trappista sajt
8 paradicsom
2 kicsi vöröshagyma
Margarin
Olívaolaj
Bazsalikom
Őrölt bors


Elkészítés:
A lisztet a tojással, vízzel, sóval tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk és széles tésztacsíkokat 15 centis darabokra vágjuk, előfőzzük majd leszűrjük. A brokkolit kisebb darabokra szedjük és megpároljuk. A hagymát felkockázzuk, lereszeljük a sajtot. A hagymát kevés olajban megpirítjuk hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, delikáttal, oregánóval ízesítjük. A paradicsom felét feldaraboljuk majd a brokkolival együtt, belekeverjük a húsmasszába. Az előfőzött tésztalapokra, szétosztjuk a zöldséges húst és a palacsintához hasonlóan egyenként feltekerjük. Egy tepsit kikenünk margarinnal és belehelyezzük a canellonikat. A megmaradt paradicsomokat meghámozzuk sóval, borssal, bazsalikommal összeturmixoljuk, majd a canellónikra öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe megsütjük.




csibe






Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!












Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.