2005. 09. 16. - 18:15
Burgonyás omlett

Mai ajánlatunk nem más, mint egy redkívül ízletes étel, melyet könnyen és hamar az asztalra tudunk varázsolni, reggeliként vagy akár vacsoraként is.
Hozzávalók:
10dkg húsos szalonna (bacon)
40dkg burgonya
2 fej hagyma
8 tojás
1dl. tej
1 evőkanál liszt
Só
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, ha megfőtt meghámozzuk majd közepes vastagságúra, szeleteljük. A hagymát feleprózzuk, és a szalonnát is. A hagymát a feldarabolt szalonna zsírjában üvegesre pirítjuk. Ezt követően, hozzáadjuk a burgonyakarikákat, és mindkét oldalán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük A tojásokat, felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd ezt is megsózzuk egy picit, végül de nem utolsósorban ráöntjük a hagymás burgonyára, és addig sütjük amíg kellőképpen meg nem szilárdul. Keverés nélkül kis lángon sütjük.
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
10dkg húsos szalonna (bacon)
40dkg burgonya
2 fej hagyma
8 tojás
1dl. tej
1 evőkanál liszt
Só
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, ha megfőtt meghámozzuk majd közepes vastagságúra, szeleteljük. A hagymát feleprózzuk, és a szalonnát is. A hagymát a feldarabolt szalonna zsírjában üvegesre pirítjuk. Ezt követően, hozzáadjuk a burgonyakarikákat, és mindkét oldalán megpirítjuk, sóval és borssal ízesítjük A tojásokat, felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd ezt is megsózzuk egy picit, végül de nem utolsósorban ráöntjük a hagymás burgonyára, és addig sütjük amíg kellőképpen meg nem szilárdul. Keverés nélkül kis lángon sütjük.
csibe
Szólj hozzá: rovatunkhoz!
