2006. 01. 06. - 18:10
Chili con carne

Mai receptünk igazi mexikói specialitás, húsos egytálétel. Ha szeretik a csípős ételeket még egy kis vékonyravágott chilipaprikával gazdagíthatjuk.
Hozzávalók:
1 doboz vörös
1 doboz fekete bab
1 doboz kukorica
2 hagyma
2 kicsi piros paprika
40 dkg darált hús
2 ek olaj
½ tk pirospaprika
1 doboz hámozott paradicsom
Őrölt chilipaprika
3-4 ág pertezselyemzöld
Só
Bors
Elkészítés:
A babokat, a kukoricát lecsöpögtetjük, paprikát felaprózzuk, a hagymát felcikkezzük. A darált húst forró olajon morzsalékosra sütjük. Hozzáadjuk a húshoz a paprikát és a hagymát majd együtt, pirítjuk. Sóval, borssal, paprikával Ízesítjük. A konzerv-paradicsomot apró darabokra vágjuk, majd a húshoz öntjük. Őrölt chilisparikával megbolondítjuk. A babot és a kukoricát a húsos mártáshoz adjuk, és még pároljuk kb 5 percig. A petrezselyemzöld leveleit lecsöpögtetjük, egy kicsit félrerakunk a többit, felaprítjuk, és az ételbe tesszük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

1 doboz vörös
1 doboz fekete bab
1 doboz kukorica
2 hagyma
2 kicsi piros paprika
40 dkg darált hús
2 ek olaj
½ tk pirospaprika
1 doboz hámozott paradicsom
Őrölt chilipaprika
3-4 ág pertezselyemzöld
Só
Bors
Elkészítés:
A babokat, a kukoricát lecsöpögtetjük, paprikát felaprózzuk, a hagymát felcikkezzük. A darált húst forró olajon morzsalékosra sütjük. Hozzáadjuk a húshoz a paprikát és a hagymát majd együtt, pirítjuk. Sóval, borssal, paprikával Ízesítjük. A konzerv-paradicsomot apró darabokra vágjuk, majd a húshoz öntjük. Őrölt chilisparikával megbolondítjuk. A babot és a kukoricát a húsos mártáshoz adjuk, és még pároljuk kb 5 percig. A petrezselyemzöld leveleit lecsöpögtetjük, egy kicsit félrerakunk a többit, felaprítjuk, és az ételbe tesszük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csibe-MCONET
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
