2006. 05. 16. - 16:38
Chiliolajban sült csirkefalatkák

Receptajánlók mai specialitása a kínai ételek egyikke, érdemes megkóstolni.
Hozzávalók:
450g kicsontozott csirke
6g só
5g cukor
10g rizsbor
2 tojásfehérje
10g erõleves
25g kukoricaliszt
4g ecet
4g összepréselt fokhagyma
25g gyömbérszelet
25g zöldhagyma
50g cayenne olaj
750gzsír
Elkészítés:
Ütögessük meg a csirkehúst egy kés életlen felével, majd szeleteljük kockára. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, egy kis rizsbort, sót és ötízû port.
Egy edényben keverjük össze a maradék rizsbort, a zsírt, a sót, a cukrot, az ecetet, és a kukoricalisztet, majd vegyítsük el.
Forrósítsunk olajat egy lábosban, majd tegyük bele a csirkét. Finoman kevergetve süssük ki a csirkét, majd öntsük ki egy szûrõbe, hogy lefolyjon róla az olaj.
Tegyük a felszeletelt gyömbért, a zöldhagymát, és az összepréselt fokhagymát ugyanabba a lábosba, amiben a csirkét sütöttük. Tegyük a lábost a tûzre, és hagyjuk egy kicsit sülni, majd öntsük bele a csirkét, és a kukoricaliszt keveréket. Keverjük el egyenletesen az összetevõket. Ezután locsoljuk meg a cayenne olajjal. és máris tálalhatjuk
Csibe
A hír támogatója: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!

450g kicsontozott csirke
6g só
5g cukor
10g rizsbor
2 tojásfehérje
10g erõleves
25g kukoricaliszt
4g ecet
4g összepréselt fokhagyma
25g gyömbérszelet
25g zöldhagyma
50g cayenne olaj
750gzsír
Elkészítés:
Ütögessük meg a csirkehúst egy kés életlen felével, majd szeleteljük kockára. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, egy kis rizsbort, sót és ötízû port.
Egy edényben keverjük össze a maradék rizsbort, a zsírt, a sót, a cukrot, az ecetet, és a kukoricalisztet, majd vegyítsük el.
Forrósítsunk olajat egy lábosban, majd tegyük bele a csirkét. Finoman kevergetve süssük ki a csirkét, majd öntsük ki egy szûrõbe, hogy lefolyjon róla az olaj.
Tegyük a felszeletelt gyömbért, a zöldhagymát, és az összepréselt fokhagymát ugyanabba a lábosba, amiben a csirkét sütöttük. Tegyük a lábost a tûzre, és hagyjuk egy kicsit sülni, majd öntsük bele a csirkét, és a kukoricaliszt keveréket. Keverjük el egyenletesen az összetevõket. Ezután locsoljuk meg a cayenne olajjal. és máris tálalhatjuk
Csibe
A hír támogatója: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!
