2007. 10. 21. - 23:32
Csabai Kolbászfesztivál - Étterem-Gasztronómia

Étterem-Gasztronómia - 2007. október 20-23.
Az évről-évre megrendezett békéscsabai versenyen sütnivaló kolbász készítésében mérkőznek meg a csapatok.
Az évről-évre megrendezett békéscsabai versenyen sütnivaló kolbász készítésében mérkőznek meg a csapatok.
A nevezési díj befizetéséért cserébe 10 kg húst, a töltéshez belet és helyet kapnak, a darálót, töltőt, fűszereket (no, meg a kötelező fehér kötényt) maguk viszik. A pályaműveket a zsűri helyben meg is sütteti, s a maga cca. kétarasznyi járandósága alapján értékel, s ítéli oda a díjakat.
Ahogy Tokajról a jó bor, Makóról a hagyma, úgy Békéscsabáról a Csabai kolbász jut sokaknak eszébe. Az ehhez kapcsolódó Csabai Kolbászfesztivált immáron tizedik alkalommal rendezik meg 2007. október 20-23. között.
Ezt a rendezvényt már sehol sem kell bemutatni az országban, s külföldön is egyre népszerűbb e páratlan gasztronómiai rendezvénysorozat, melyre minden évben több tízezren látogatnak el. A fesztivál keretein belül immár ötödik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Borvigadalom és Vásár nevű programot. Így a rendezvény látogatói nem csak megkóstolhatják a méltán híres csabai kolbászt, de megízlelhetik az ország szinte összes borvidékének különlegességeit is.
Az alapgondolat az volt a Borvigadalom és Vásár szervezőinél, hogy az Alföldön, mely köztudottan nem a minőségi borok vidéke, népszerűsítsék ezen nedűket, s felhívják a figyelmet a bor és a gasztronómia kapcsolatának fontosságára, ugyanis jó bor nélkül egy igazi békési disznótor mára elképzelhetetlen.
A Borvigadalom egy 2000 m2-es rendezvénysátorban kerül megrendezésre, ahol a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint 30 kiállító vonul fel: kis- és nagyobb cégek mellett a családi pincészetek is képviseltetik magukat a legjobb boraikkal. Többek között a kiállítóink között lesznek: Gere Tamás Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Vivamus Borház és Pincészet. A hagyományoknak megfelelően idén is a kiállított borok között fehér, vörös, rosé és tokaji kategóriában borversenyt rendeznek.
A jobbnál jobb borok mellett különleges sajtkülönlegességeket is kóstolhatnak a Rendezvényre látogatók.
A rendezők a jótékonykodásról sem feledkeznek meg, kolbász-, és borárverést tartanak, ahol igazi kuriózumok találnak gazdára.
A szervezők az idei évben is ígérik, hogy a látogatók Magyarország legjobb borait és legfinomabb kolbászait kóstolhatják meg!
Szólj hozzá a fórumon!: Csabai Kolbászfesztivál - Étterem-Gasztronómia
További étterem és gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem és gasztronómia webcím és linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu
Ahogy Tokajról a jó bor, Makóról a hagyma, úgy Békéscsabáról a Csabai kolbász jut sokaknak eszébe. Az ehhez kapcsolódó Csabai Kolbászfesztivált immáron tizedik alkalommal rendezik meg 2007. október 20-23. között.
Ezt a rendezvényt már sehol sem kell bemutatni az országban, s külföldön is egyre népszerűbb e páratlan gasztronómiai rendezvénysorozat, melyre minden évben több tízezren látogatnak el. A fesztivál keretein belül immár ötödik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Borvigadalom és Vásár nevű programot. Így a rendezvény látogatói nem csak megkóstolhatják a méltán híres csabai kolbászt, de megízlelhetik az ország szinte összes borvidékének különlegességeit is.
Az alapgondolat az volt a Borvigadalom és Vásár szervezőinél, hogy az Alföldön, mely köztudottan nem a minőségi borok vidéke, népszerűsítsék ezen nedűket, s felhívják a figyelmet a bor és a gasztronómia kapcsolatának fontosságára, ugyanis jó bor nélkül egy igazi békési disznótor mára elképzelhetetlen.
A Borvigadalom egy 2000 m2-es rendezvénysátorban kerül megrendezésre, ahol a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint 30 kiállító vonul fel: kis- és nagyobb cégek mellett a családi pincészetek is képviseltetik magukat a legjobb boraikkal. Többek között a kiállítóink között lesznek: Gere Tamás Pincészete, Günzer Tamás Pincészete, Vivamus Borház és Pincészet. A hagyományoknak megfelelően idén is a kiállított borok között fehér, vörös, rosé és tokaji kategóriában borversenyt rendeznek.
A jobbnál jobb borok mellett különleges sajtkülönlegességeket is kóstolhatnak a Rendezvényre látogatók.
A rendezők a jótékonykodásról sem feledkeznek meg, kolbász-, és borárverést tartanak, ahol igazi kuriózumok találnak gazdára.
A szervezők az idei évben is ígérik, hogy a látogatók Magyarország legjobb borait és legfinomabb kolbászait kóstolhatják meg!
Szólj hozzá a fórumon!: Csabai Kolbászfesztivál - Étterem-Gasztronómia
További étterem és gasztronómia ajánlatok: etterem.mconet.biz
Étterem és gasztronómia webcím és linkajánló: etteremlink.mconet.biz
Küldjön képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz
A hír támogatója:
Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu