Cseresznyés túrótorta
10 dkg puha vaj
12,5 dkg cukor
1 ek van. cukor
2 tojás
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg cseresznye
4 tojás
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 ek vaníliás cukor
75 dkg túró (bőven elég az 50 dkg)
10 dkg étkezési keményítő
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat kikeverjük, majd a lisztet és a keményítőt a sütőporral együtt belekeverjük.
A tésztát beletöltjük egy kerek kapcsos formába és 20 percig sütjük.
Közben a cseresznyét kimagozzuk, a túrómasszához szétválasztjuk a tojásokat.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgákkal habosra keverjük.
A fehérjékből kemény habot verünk.
Az áttört túrót a vajas masszához keverjük.
A tojáshabot, a keményítőt és a cseresznyét hozzáadjuk a túrómasszához, a majdnem megsült tésztára kenjük és további 20 (?) percig sütjük.
A kikapcsolt sütőben 10 percig hagyjuk állni.
Étterem Online - www.etterem.us
Szólj hozzá a fórumon!