2005. 10. 11. - 20:30
Darált hús tepsiben

Rendkívül ízletes húskülönlegesség receptjét ajánljuk ma a figyelmükbe.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
4 hagyma (fehér vagy vörös)
4 gerezd fokhagyma
3 zsemle
3 tojás
1.5 kg darált hús
3 evőkanál paradicsompüré
1-1 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom
2db zöldpaprika
1 kiskanál pirospaprika
6 db paradicsom
½ l pizzaszósz
2-2 evőkanál olaj és tejföl
1 doboz kukorica
15 dkg reszelt sajt
só, bors
vaj vagy olaj a jénait vagy tepsit kikenni
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, a zsemléket vízbe áztatjuk. Darált húst a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a paradicsompürével, a hagymával, a fokhagymával és a szárított fűszerekkel összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és a paprikával ízesítjük. A tálat vagy tepsit kikenjük olajjal a húsmasszát beletesszük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Közben a paprikát kockára vágjuk, a paradicsomot pedig szeleteljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pizzaszószt az olajjal és a tejföllel összekeverjük. Ezt követően a tepsit kivesszük a sütőből, a mártás harmadát ráöntjük a húsra, majd megrakjuk a paradicsomszeletekkel. A hagymát, a kukoricát, a paprikát is a teteére rakjuk és ráöntjük a maradék szószt. A teteére ráadásként sajtot szórunk, ezt követően még 30 percig sütjük. Tálalásnál kockára vágjuk és bazsalikommal díszítjük.
Szólj hozzá: receptjeinkhez!
4 hagyma (fehér vagy vörös)
4 gerezd fokhagyma
3 zsemle
3 tojás
1.5 kg darált hús
3 evőkanál paradicsompüré
1-1 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom
2db zöldpaprika
1 kiskanál pirospaprika
6 db paradicsom
½ l pizzaszósz
2-2 evőkanál olaj és tejföl
1 doboz kukorica
15 dkg reszelt sajt
só, bors
vaj vagy olaj a jénait vagy tepsit kikenni
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, a zsemléket vízbe áztatjuk. Darált húst a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a paradicsompürével, a hagymával, a fokhagymával és a szárított fűszerekkel összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, és a paprikával ízesítjük. A tálat vagy tepsit kikenjük olajjal a húsmasszát beletesszük, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Közben a paprikát kockára vágjuk, a paradicsomot pedig szeleteljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pizzaszószt az olajjal és a tejföllel összekeverjük. Ezt követően a tepsit kivesszük a sütőből, a mártás harmadát ráöntjük a húsra, majd megrakjuk a paradicsomszeletekkel. A hagymát, a kukoricát, a paprikát is a teteére rakjuk és ráöntjük a maradék szószt. A teteére ráadásként sajtot szórunk, ezt követően még 30 percig sütjük. Tálalásnál kockára vágjuk és bazsalikommal díszítjük.
Szólj hozzá: receptjeinkhez!
