2005. 12. 02. - 15:30

Déligyümölcsös pulykasült

Déligyümölcsös pulykasült
Közeledik a Karácsony, lassan nekiállhatunk az ünnepi lakoma összeállításához, legyen a mai receptajánlók egy kis segítség.
Hozzávalók:
1 egész pulyka kb.(2-3kg)
1 citrom
Friss koriander
Hozzávalók a töltelékhez:
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál olaj
Egy fél csokor citromfű
1 hagyma
4 kisebb gerezd foghagyma
1 chilipaprika
10 dkg. Zsemlemorzsa
Egy kevés finomra vágott koriander
1 tojás
1 mangó
1 evőkanál citromlé
Őrölt bors, só, grill fűszerkeverék

Elkészítés:
A töltelék: az olajat felforrósítjuk, beletesszük a reszelt gyömbért és a citromfüvet, hozzáadjuk a felaprított hagymát, foghagymát, chilit és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a koriandert és a gerezdekre felvágott citromot. A tölteléket nyakkivágaton keresztül töltjük be a pulykába, majd a nyílást összevarrjuk. Ha marad még töltelék azt gombócokká, formáljuk és a pulyka mellett megsütjük. A pulykát mellével lefelé helyezzük a már kivajazott és előmelegített sütőbe, majd kb. 2.5 óráig sütjük. A gombócokat már fél óra elteltével kivehetjük. A sütés vége felé egy jó félórával megfordítjuk a pulykát, hústűvel szurkálhatjuk, ha vízszínű lé csorog ki belőle, akkor már készen van. Ha kivesszük a pulykát, helyezzük egy tálra, majd fedjük le fóliával. Tálalásnál naranccsal, ananásszal, mangóval tálalhatjuk Jó étvágyat kívánunk hozzá!




csibe







Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz!






Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.