2006. 07. 14. - 08:15
Édességek: Epres tiramisu

Receptajánlónkban a sima tiramisu rokonát mutatjuk be, melyne fő hozzávalója eper vagy málna, rendkívül ínycsiklandó édesség.
Hozzávalók:
Krémhez:
50 deka eper
30 deka mascarpone
20 deka fehér csokoládé
2 deci tejszín
50 darab babapiskóta
30 deka eper
A sziruphoz:
10 deka cukor
2 deci víz
3 citrom
Tetejére cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor
Az édesség elkészítése:
A szirup elkészítésével kezdünk. A cukrot belerakjuk egy lábosba, vizet öntünk rá, kevergetve felmelegítjük addig amíg a cukor el nem olvad. A citrom héját lereszeljük és hozzáadjuk a sziruphoz. A lehámozott citrom levét kicsavarjuk. Ezt követően nekiállhatunk a krém elkészítéséhez.
Az epret kicsumázzuk, összeturmixoljuk. Az eperkrémhez hozzáadjuk a mascarpone sajtot, közben megolvasztjuk a fehércsokit ezt is hozzáadjuk a masszához. Ha ezzel végeztünk, a krémet fellazítjuk a tejszínnel.
A babapiskótákat beáztatjuk a szirupba, egy hosszúkás tál alját kirakjuk a piskótákkal majd megkenjük krémmel, eper darabkákat szórunk bele majd ezt addig ismételjük míg az alapanyagok el nem fogynak. Fontos hogy a felső réteg az krémréteg legyen! Az édesség tetejét megszórjuk a kakaóporral és hűtőbe tesszük.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Édességek: Epres tiramisu
Krémhez:
50 deka eper
30 deka mascarpone
20 deka fehér csokoládé
2 deci tejszín
50 darab babapiskóta
30 deka eper
A sziruphoz:
10 deka cukor
2 deci víz
3 citrom
Tetejére cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor
Az édesség elkészítése:
A szirup elkészítésével kezdünk. A cukrot belerakjuk egy lábosba, vizet öntünk rá, kevergetve felmelegítjük addig amíg a cukor el nem olvad. A citrom héját lereszeljük és hozzáadjuk a sziruphoz. A lehámozott citrom levét kicsavarjuk. Ezt követően nekiállhatunk a krém elkészítéséhez.
Az epret kicsumázzuk, összeturmixoljuk. Az eperkrémhez hozzáadjuk a mascarpone sajtot, közben megolvasztjuk a fehércsokit ezt is hozzáadjuk a masszához. Ha ezzel végeztünk, a krémet fellazítjuk a tejszínnel.
A babapiskótákat beáztatjuk a szirupba, egy hosszúkás tál alját kirakjuk a piskótákkal majd megkenjük krémmel, eper darabkákat szórunk bele majd ezt addig ismételjük míg az alapanyagok el nem fogynak. Fontos hogy a felső réteg az krémréteg legyen! Az édesség tetejét megszórjuk a kakaóporral és hűtőbe tesszük.
Csibe
A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu
Szólj hozzá: Gasztronómiai rovatunkhoz: Édességek: Epres tiramisu